Israëli’s schoten meerdere keren op Turken

1
1

Zeven van de negen Turken die in mei bij de Israëlische aanval op een hulpkonvooi voor Gaza zijn gedood, zijn door meerdere kogels geraakt. Vijf van hen stierven door kogels in hun hoofd. Dat blijkt uit lijkschouwingsrapporten waarop persbureau AFP dinsdag de hand heeft weten te leggen, schrijft De Telegraaf.

Op het jongste slachtoffer, de 19-jarige Furkan Dogan, is vijf keer geschoten, waarvan twee keer in zijn hoofd. Hij is een keer van dichtbij in zijn gezicht geschoten en een andere keer van achteren in zijn hoofd.

De journalist Cevdet Kiliclar is gedood door een kogel die hem tussen de wenkbrauwen trof. „Die resultaten tonen aan dat de Israëlische strijdkrachten schoten om de activisten te doden en niet om hen te overmeesteren”, aldus Yasin Divrak, een van de advocaten die optreden namens de nabestaanden.

1 REACTIE

  1. Ach wat maakt zo’n onderzoek tegenwoordig nog uit? Israel staat toch boven de wet? De bavaria meiden zijn veel belangrijker, he Verhagen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here