Saban B. in Turkije vrij op borg

4
4

Een Turkse rechter heeft Saban B., die in Nederland voor mensenhandel is veroordeeld, op borgtocht vrijgelaten. Dat melden Turkse media. Hij wordt in Turkije verdacht van afpersing en witwaspraktijken. B. kwam in afwachting van zijn proces op 12 oktober op vrije voeten. Hij moest een borg betalen van 16.000 euro en moet zich om de vijftien dagen melden. Ook mag hij het land niet verlaten.

In februari werd B. opgepakt op verdenking van mishandeling en afpersing van een oude compagnon. Daar kan hij zeven tot vijftien jaar cel voor krijgen. In Nederland kreeg hij eerder 7,5 jaar cel voor mensenhandel. Het hof in Arnhem liet hem in september tijdelijk vrij om zijn baby te bezoeken; tijdens dat verlof vluchtte hij naar Turkije.

4 REACTIES

  1. Ongelooflijk dit, ik kan niet eens schriftelijk bezwaar maken tegen een bekeuring voor door rood rijden en deze man krijgt tijdelijk verlof om zijn baby te bezoeken..Vervolgens koopt hij zijn schuld af in Turkije…Waar gaat het heen met de wereld..

  2. nederland en Turkije moeten wat doen aan uitleveringsverdragen en samenwerking op het gebied van justitie…zoveel is duidelijk!

    Turkije blij met uitleveren pkk kopstukken, NL blij met uitleveren criminelen en mensenhandelaren!

  3. In het voorbij lopen hoorde ik twee Turkse collega’s tegen elkaar zeggen dat Saban B. waarschijnlijk een dönmeh is. Weet iemand hier of dit ook zo is? En geldt dit ook voor Albayrak?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here