‘Turkijegangers kunnen smartegeld krijgen’

2
2

Vakantiegangers die gedupeerd zijn door het faillissement van Beach Holidays kunnen een claim indienen bij eigenaar Mustafa Aykum. Dat zegt reisadvocaat Pim de Vos vrijdag in het AD. De eigenaar is volgens hem persoonlijk aansprakelijk voor de schade omdat hij met geld van de reizigers heeft gespeculeerd.

De eigenaar verklaarde volgens de krant vanuit Turkije dat hij het geld heeft geïnvesteerd in een hotel in Turkije. Hij kon zijn kosten niet meer betalen toen hij het geld niet op tijd terugkreeg. Van oplichting is volgens Aykum absoluut geen sprake.

Daar denkt de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) anders over. De SGR deed aangifte toen Beach Holidays vorige week verklaarde failliet te zijn. De organisatie vreesde dat er gesjoemeld was in het bedrijf en dat uiteindelijk expres de stekker eruit was getrokken.

Lees verder…

2 REACTIES

 1. het is helemaal niet toevallig dat het alweer alleen maar Turkse reis-ondernemers zijn! wedden dat deze mensen elkaar allemaal wel kennen of met die paar zelfde speculatieve bedrijven in zee zijn gegaan. Het is een hele kleine wereld namelijk, dat gedomineerd wordt door tientallen van dit soort malloten die als kleine aanbieder hierin werken. En In Nederland kan dat ook met het grootste gemak!

  waar ik me wel aan stoor is dat iedere malloot, waaronder veel Turkse mannen die nog maar 10 jaar geleden zonder enige kwalificatie in het koffiehuis zaten, in Nederland kennelijk een reisbureau kunnen beginnen en dat aansluiting bij het SGR kennelijk alleen maar optioneel en vrijblijfend is…

  Aykum verdedigd alleen zijn eigen argumentatie en handelen en gaat daarbij niet in op het punt dat hij een tegenprestatie heeft beloofd aan iedere individuele reis boeker die hij nu niet nakomt…

  of hij het nou wel of niet sjoemelen wil noemen, prima, leuke discussie, maar dat doet niets af aan het feit dat hij verantwoordelijk is!

  zo simpel is het!

 2. het is helemaal niet toevallig dat het alweer alleen maar Turkse reis-ondernemers zijn!

  waar ik me wel aan stoor is dat iedere malloot, waaronder veel Turkse mannen die nog maar 10 jaar geleden zonder enige kwalificatie in het koffiehuis zaten, in Nederland kennelijk een reisbureau kunnen beginnen en dat aansluiting bij het SGR kennelijk alleen maar optioneel en vrijblijfend is…

  Aykum verdedigd alleen zijn eigen argumentatie en handelen en gaat daarbij niet in op het punt dat hij een tegenprestatie heeft beloofd aan iedere individuele reis boeker die hij nu niet nakomt…

  of hij het nou wel of niet sjoemelen wil noemen, prima, leuke discussie, maar dat doet niets af aan het feit dat hij verantwoordelijk is!

  zo simpel is het!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here