Student aangeslagen na ruwe arrestatie

1
3

De 25-jarige Rotterdamse student Baris Ozturk overweegt een klacht in te dienen tegen de Spoorwegpolitie vanwege buitensporig geweld. Hij werd maandag op Rotterdam CS hardhandig aangepakt door de Spoorwegpolitie en vervolgens enkele uren vastgehouden op het bureau. Zijn broer heeft de arrestatie van Baris met zijn mobiele telefoon gefilmd.

Het incident gebeurde tussen zeven en acht uur ’s avonds in de tunnel van het Rotterdamse Centraal Station. Volgens de jongens was de reactie van de politie ‘volkomen buitensporig’. Baris kwam aanlopen toen zijn broer en een vriend in gesprek waren met de politie en werd vervolgens door een agente gesommeerd het station te verlaten. Toen hij dat niet meteen deed, werd hij geduwd, geschopt en geslagen en vervolgens gearresteerd.

Lees meer hierover op de site van RTV Rijnmond.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here