Geen hulp mishandelde Turkse vrouwen

2
1

“De Turkse politie en justitie doen niets om mishandelde vrouwen te helpen. Daders moeten worden gestraft en slachtoffers moeten hulp krijgen, maar rechters, aanklagers en de overheid doen niets. Al jaren brengen we dit onder de aandacht van de regering, maar ministers weigeren actie te ondernemen”. .

Dat zegt Pinar Ilkkaracan, voorzitter van de organisatie Vrouwen voor Vrouwenrechten in Istanboel. Zij reageert volgens Het Algemeen Dagblad op de veroordeling van Turkije door het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Dat oordeelde dat Turkije faalt in het beschermen van vrouwen.

Verder stelde het vast dat ‘de algemene en discriminerende passiviteit van de Turkse justitie een klimaat creëert dat bijdraagt aan huiselijk geweld’.

Lees verder in Het Algemeen Dagblad.

2 REACTIES

 1. ‘ Daders moeten worden gestraft en slachtoffers moeten hulp krijgen, maar rechters, aanklagers en de overheid doen niets. Al jaren brengen we dit onder de aandacht van de regering, maar ministers weigeren actie te ondernemen”. .

  niet alleen de daders zijn mannen, ook de rechters, ministers en 90 procent van de bestuurders in Turkije. Om maar niet te spreken van het politicapparaat en lokaal bestuur!

  Turkije is nou eenmaal een land waar geweld ook in bepaalde gevallen kan worden goedgepraat. Ze zijn simpelweg niet verlicht en ontwikkeld genoeg om in te zien dat GEEN ENKEL GEWELD, door wie bdan ook en waarom dan ook, NIET is goed te praten en niet is te tolereren…

  het is en blijft een conservatieve mannenmaatschappij waar zelfs de meest moderne mannen nog steeds oerconservatief kunnen zijn in sommige opzichten en in ieder geval in opvattingen over mannelijkheid en man-vrouw relaties.

  Mijn collegae die helemaal gek waren op Istanbul, keerden terug met een heel donkel beeld op deze punten. De Turkse mannen maken Turkije eigenlijk tot een land waar je niet wil wonen. En helaas zijn het moeder die deze Turkse mannen ook opvoeden…

  maar goed, eensamenleving dat doordrenktis van geweld, zal niet zomaar veranderen!

  geweld tegen vrouwen, minderheden, transsexuelen, in gevangenissen, tegen demonstranten, tegen alles wat zogenaamd geweld verdient, zogenaamd vraagt om geweld, zogenaamd nodig geweld…ze snappen het gewoon niet. het probleem moet in de kiem worden opgelost.

  bekende types die ermee weg komen met macho praat en slaan en maffia praktijken, ook zij moeten worden aangepakt en hard ook. want dat zijn rolmodellen voor een groot deel van de Turkse mannen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here