Dâr-ül Love in wereldpremière

1
2

Op 25 mei gaat de bijzondere en gewaagde Turkse muziektheaterproductie Dâr-ül Love van GarajIstanbul in wereldpremière. De Turkse schrijver Murat Ipek (Istanbul, 1969) schreef een solo voor countertenor Nuri Harun Ates over het in de Turkse wereld ?tricky’ onderwerp van de liefde van een man voor een man.

Anatoliërs zitten volgens Ipek klem tussen oost en west en hebben van nature een zwak voor de rol van slachtoffer. Alleen het lijden van mannen die van mannen houden wordt nooit erkend. Ipek schreef er een Byzantijns sprookje over, waarin we de held Hamal volgen op een reis die gedreven wordt door de vraag waarom ik besta. Uiteindelijk bieden alleen de woorden “ik hou van jou” troost.

Dâr-ül Love is een coproductie van GarajIstanbul en Operadagen Rotterdam. Na de wereldpremière tijdens Operadagen Rotterdam wordt Dâr-ül Love opgevoerd in Istanbul.

25 en 26 mei 2009
Rotterdamse Schouwburg (Kleine Zaal)
21.30 uur

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here