Debat over Turkije en Europa

2
3

Op vrijdag 29 mei organiseren Tulpia en Turkije Instituut een debat over de Europese Verkiezingen en de gevolgen hiervan op de Turks-Europese betrekkingen. Voorafgaand aan het debat vindt de presentatie van twee onderzoeken van Tulpia en de special “Tulpia Europa” en “Tulpia Avrupa” plaats.

U wordt van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De toegang is gratis en de voertaal is Nederlands. Op 4 juni worden in Nederland de verkiezingen voor het Europees Parlement gehouden. In de aanloop naar deze verkiezingen ligt de nadruk in het debat op de (eventuele) Turkse toetreding tot de Europese Unie. Hoewel het Europees Parlement daar geen in principe geen zeggenschap over heeft, zullen deze verkiezingen wel degelijk als graadmeter van de Europese publieke steun voor de Turkse toetreding worden beschouwd in zowel Turkije als Europa.

Met: Emine Bozkurt (Europarlementariër PvdA), Han ten Broeke (Tweede Kamerlid en Europawoordvoerder VVD), Uğur Pekdemir (voorzitter Turks Academisch Netwerk) en Lily Sprangers (directeur Turkije Instituut).

Locatie: De Balie, Amsterdam
Aanvang: 19.30 u, inloop vanaf 19.00 u. Toegang is gratis.

2 REACTIES

  1. Pekdemir, fervent aanhangers van Turkse toetreding tot de EU. Een best typisch Turks kemalistische patriottische quasi critische mijnheer met een vlotte hollandse babbel met een leuk accentje…vind hem ontzettend inconsequent als ook Nederlander (wat hij ook is) laat staan als Europeaan, want hij lijkt bijna alleen maar op de rechten van Turkije t.o.v. de EU in te gaan, en nooit ook de Turkse staat aan te spreken op de vele misstanden in Turkije, waaronder de rol van het leger, de plek van religie/staat en volk (staatscontrole op religie) misstanden wat betreft religieuze minderheden, de kwestie Cyprus waarbij Turkije ondanks zijn gelijk op een aantal punten, toch echt ongelijk blijft houden op het punt van bezetting en de facto annexatie…etc etc… zodra men over deze punten begint, komen alleen argumentaties over waarom het logisch is dat Turkije er niet aan voldoet, of vergelijkingen met andere landen als tegenargument…nee, hij is wel een erg slechte keuze als spreker.

  2. ik vind dat die hele Pekdemid daar echt helemaal niet tussen hoort! Lult maar wat raak op basis van normatieve uitspraken en idealisme (lees ideologie)! Turkije beter doen lijken dan het is op een aantal punten heeft niemand wat aan. Dit zijn mensen die grijs als wit blijven noemen omdat ze niet willen dat het zwart wordt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here