Veel kinderen gewond door hete thee

2
6

Het aantal jonge kinderen dat gewond raakt als gevolg van hete vloeistoffen -zoals thee- is de afgelopen vijf jaar met bijna een kwart gedaald. Maar uit onderzoek blijkt dat allochtone kinderen juist een hoger risico hebben op verbrandingsongevallen door hete vloeistoffen, aldus de Brandwonden Stichting in het dagblad Metro.

Het ligt aan de voorlichting: Turken en Marokkanen zijn moeilijk te bereiken, waarschuwt Rob Baardse, woordvoerder van de Nederlandse Brandwonden Stichting. De stichting wil met meer voorlichting in moskeeën gaan zorgen voor een daling van het aantal allochtone slachtoffers.

2 REACTIES

  1. deniz May 25th, 2009, 2:53 pm

    maar zijn er nu dan relatief meer slachtoffers onder allochtone kinderen?

    ^^
    ja, dat vroeg ik me ook af??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here