Turkse man wil vergoeding van Nederlandse ex

21
70

Een Turkse man eist van zijn Nederlandse ex 77.500 euro schadevergoeding omdat zij ‘nooit de overhemden van haar man heeft gestreken, zijn koffer niet inpakte voor hij op reis ging en geen belangstelling had voor de huishouding’. Dat meldt De Telegraaf. Ook zou de vrouw zich ‘koel’ hebben gedragen tegen Turkse en buitenlandse vrienden en het huis ‘rommelig en vies’ hebben gehouden.

De vrouw in kwestie, de Heerlense Anita Torpmann, ligt in Nederland al twee jaar in scheiding met haar Turkse man. Tot haar grote verbijstering ontving zij onlangs een brief van een advocaat uit Turkije met deze claim. Haar man bleek opeens een scheiding aangevraagd te hebben in Turkije. Torpmann zou zich 7 april bij de rechtbank in Ankara moeten vervoegen en is nu vertwijfeld, schrijft de krant.

21 REACTIES

 1. En dat noemt zich een vrouw. Bah.
  Nooit de overhemden strijken. Koffer niet inpakken. Geen belangstelling voor de huishouding. Typische Nederlandse vrouw. Luie donders zijn het.

  • en de Turkse vrouw is beter die laten zich verplicht een kopdoek om doen door hun man terwijl daar van helemaal niks in de Koran staat

 2. typische berichgeving voor de telegraaf…

  maar ook wel een typische turkse boer deze man!

  en SATCOMMANDO; heb respect voor de Turkse vrouwen die hebben meegestreden voor ook jouw onafhankelijkheid! Turkse vrouwen zijn ook baas over hun eigen leven! en een culturele verwachting is en mag geen reden zijn voor waardering en rollen! dat zou Ataturk jou in leven ook kunnen vertellen…

  maar goed, er zijn mannen zoals jou die dat kennelijk nooit hebben begrepen!

 3. Ach ja, wij Nederlandse vrouwen zijn gewoon vreselijk lui en vies ook, bah!

  Had hij eerder moeten aangeven van dat koffers inpakken, had ze hem meteen met ingepakte koffers en al de deur uit kunnen zetten 😉

  Nee, weet natuurlijk niet wat er is voorgevallen maar dit bericht zegt meer over de ex dan de Nederlandse vrouw. Wat een boerenpummel.

 4. Ach ja, wij Nederlanse vrouwen zijn ook vreselijk lui en vies ook, bah!

  Ik weet natuurlijk niet wat er aan vooraf is gegaan maar dit zegt meer over de ex dan over de vrouw. Wat een boerenpummel zeg, ben benieuwd naar de uitspraak van de rechter…

 5. SATCOMMANDO ik zou wel is willen weten van welke eeuw je bent! en uit je woorden blijkt dat DE nederlandse vrouw in jouw ogen niets is.. jaja een Ned. vrouw is een luie donder. (deze misschien )
  Snap je dan nog steeds niet dat mannen ook moeten kunnen strijken én koffie zetten én eten koken want soms werken die luie donders in nederland ook een groot deel van de week bij een baas!

 6. marry,

  nee, types als SATCOMMANDO hebben moeders van wie ze dit leren!!!

  De grootste belemmering voor de emancipatie van de Turkse vrouw, zijn Turkse moeders!!! en dat is iets wat al jaren wordt gezegd door vrouwenorganisaties!

 7. Kamer, dát vind ik dan nog erger dan ik eerst dacht.. want is dat dan omdat Nederlands Turkse mannen van hun moeders beslist NIET met een Nederlands meisje mogen trouwen (voor het gemak noemen ze die dan maar luie donders haha…) óf zijn het de mama’s die vinden dat buitenshuis werkende meisjes/vrouwen niet door de beugel kunnen..
  THUIS blijven, het huishouden doen en baren en de mannen hun praatjes, thee en sigara’s gezellig ‘buiten’ de deur.
  Nou ik hoop dat het geen regel maar de uitzondering is in de turkse gemeenschap.
  En die moeders zien dus nog steeds graag een vrouw uit Turkije voor hun zonen.
  Ja.. iemand als Satcommando is nog helemaal niet geëmancipeerd 😉 maar de meeste meisjes en vrouwen hier weten wel dat je de dingen samen doet. Groet Marry

 8. dit heeft met sexe en genderrollen in combinatie met opvattingen over eer en schaamte te maken…de eer zit tussen de benen (en in het hoofd) van de vrouw. De man controleert…maar de vrouw censureert daarvoor al haarzelf!

  dezelfde vrouw die wordt dus gevormd binnen die codes. Als je dan een Turkse bent die alleen maar trouwen wil en kinderen wil en verder weinig tot niks ambieert…prima, geen probleem…maar het probleem komt zodra je dat wel wil…in principe zal een meerderheid van Turkse mannen meteen de alarmbellen in zijn hoofd voelen!

  een vrouw die openlijk meerdere partners heeft gehad is een hoer. Eenm man die dat doet is een vent. simpel he…de simpelheid van de dommem mannen gaat ook niet verder helaas. en dit nemen vrouwen ook over, om eerbaar te zijn en vooral te lijken! en geven dit ook door aan de volgende generatie vrouwen…

  mensen die tegen emancipatie zijn, verliezen uiteindelijk altijd, dat is in alle emancipatiestrijden zo gebleken, in alle landen, binnen alle groepen. Rechten die mensen hebben en claimen, kan je NOOIT op basis van iets subjectiefs als cultuur onthouden. Al heeft een grote meerderheid dezelfde culturele denkkaders. Uiteindelijk zien ze zelf ook in dat Cultuur misschien wel het meest rekbare en maakbare is wat een mens definieert!

  Conservtieve mensen en traditie, blijven nooit in stand. verandering is het enige dat permanent en alom tegenwoordig is…of ze grijpen naar geweld om de verandering tegen te houden (en dan hebben ze eigenlijk ook al verloren)…

 9. Dankje Kamer, het is een heel duidelijke uitleg en ik ben oud genoeg om nog te begrijpen wat er nu nog in de turkse cultuur leeft.
  In mijn jeugd (eind jaren ’60-begin’70) werd je als fatsoenlijk meisje net zo gecontroleerd als wat jij nu beschrijft..(alhoewel eerwraak niet voorkwam.
  Als een meisje meerdere vriendjes had gehad voor ze trouwde ‘deugde’ ze ook niet! en je moest zeker trouwen en als maagd het huwelijk in. Ook toen hadden mannen meer vrijheid én een meisje zat soms met de gebakken peren als je begrijpt wat ik bedoel 😉
  Het verschil is dat er na die jaren een soort van ‘bevrijding’ ontstond en die weegschaal weer doorsloeg naar de andere kant want niets is meer ‘heilig’ ook je lichaam niet.
  Veranderingen die hier dus al zeker 40 jaar gaande zijn zullen daarom moeilijker in te passen zijn in de gedachen en tradities van de mensen die ‘vasthouden’ aan wat soms nog in Turkije, zeg maar cultuur van geldt… enne dat is erg moeilijk want de jeugd hier zit tussen 2 vuren in.. opgevoed in die traditie maar opgroeiend in een wereld die vrijer is.
  Géén gelijkheid voor vrouwen en mannen in deze is verwerpelijk maar ik zie tegelijkertijd dat de grote openheid en vrijheid in de sex ook gemaakt heeft dat er weinig overblijft aan ‘fatsoen’ en het houden van elkaar.
  Nou ja.. de gulden middenweg denk ik 🙂
  Groet marry

 10. Ach ja deze turkse man denk alleen maar weer lekker een nederlandse vrouw neuken. En dan maar weer lekker geld opstrijken, terwijl hij en meerdere van deze mensen zelf de hele dag in het turkse thee huis zitten, in plaats van gewoon te werken ja! Net goed. Ik denk dat jij zelf aan haar maar moet betalen voor kosten en inwonen. Hopen dat hij dit verliest.
  Groet,

  Henk

 11. de fout ligt bij de man, hij had moeten weten dat een turkse vrouw en nederlandse vrouw anders zijn, dus dan moet je maar niet verwachten dat een nederlandse vrouwen ook hetzelfde zal doen als turkse vrouw…wat een dombo

 12. Wat een domme Turk dan, eigen schuld dikke bult. Moet je maar trouwen met iemand waar je van houd. Zeker zo’n steentijdTurk.

 13. Goede. Morgen ik heb zo wat alles gelezen over de kwestie nu moet ik als turks zijnde ook reacties schrijven,nou dat ga ik doen, Ik denk dat die meneer met liefde is getrouwd met deze vrouw. 1 deze mevrouw ook dus. 2 alleen ze waren denk te enthousiast. Waardoor ze waren vergeten elkaar te ondersteun. Waardoor ze nu elkaar haten nou tot ziens en nee niet in thee huisje……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here