Turkse president zegt ‘Koerdistan’

0
4

De Turkse president Gül heeft tijdens zijn tweedaagse officiële bezoek aan Irak een kleine rel ontketend. Gül nam volgens Dagblad De Limburger het ‘K-woord’ in de mond genomen, oftewel: Koerdistan. Gül sprak met journalisten over Noord-Irak en noemde de regio bij haar officiële naam: Autonome Regio Koerdistan.

Verschillende kranten pakten meteen groot uit en het woord prijkte in vette letters op de voorpagina’s van verschillende ochtendbladen. De Turkse staat erkent de autonome regio officieel niet onder de naam ‘Autonome Regio Koerdistan’. Ook ageert de meerderheid van de Turken fel tegen de term, want die zou een onafhankelijk Koerdistan dichterbij brengen en daarmee de eenheid van de Turkse staat bedreigen.

Zelf doet president Abdullah Gül er vrij nuchter over, maar in Turkije is het ingeslagen als een bom aldus de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here