Excuses aan Armeniërs strafbaar

3
1

De Turkse justitie kan stappen ondernemen tegen Turken die Armeniërs excuses aanbieden voor de Turkse massamoorden in het verleden. Tot deze conclusie kwam een Turkse rechtbank maandag, dat daarmee een besluit verwierp van het openbaar ministerie om af te zien van een aanklacht.

Bij justitie hadden eerder verscheidene personen geklaagd omdat een campagne, een online petitie waarin personen zich verontschuldigen voor de ,,grote catastrofe” tijdens de Eerste Wereldoorlog, beledigend zou zijn voor de Turkse natie. Zowel tegen de initiatiefnemers als ondertekenaars van de internetcampagne is nu vervolging mogelijk.

3 REACTIES

  1. justitie moet zich hier ook niet mee bemoeien…

    net zo min als franse politici.

    Turken zeggen toch ook zelf dat dit alleen iets voor historici is om uit te maken!

    historici mogen dit uitmakn. en burgers hebben het recht om te geloven en denken en handelen op basis van wat zij in deze als juist zien!

  2. schadelijk. waar bemoeit de rechter zich mee. Dit is net zo fout als de wet in Frankrijk die het tegenovergestelde doet!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here