Hof mensenrechten tikt Turkije op de vingers

3
2

Turkije is dinsdag tweemaal op de vingers getikt door het Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg voor de behandeling van minderheden. De autoriteiten moeten een schadevergoeding betalen aan de Grieks orthodoxe kerk in het land. Ook moet er smartengeld betaald worden aan achttien studenten van een Turkse universiteit.

De studenten hadden gevraagd om lessen in het Koerdisch en werden daarom geschorst. Een schorsing om die reden is strijdig met het recht op onderwijs, vinden de rechters. Turkije moet elke student 1500 euro smartengeld betalen.

In het eerste geval had het Turkse kadaster de Grieks orthodoxe kerk pardoes geschrapt als eigenaar van stukken grond en gebouwen. Het kadaster stelde dat de kerk een bepaald document te laat had ingediend. Het Hof vindt de Turkse handelswijze een schending van het recht op eigendom.

3 REACTIES

 1. ja, wet is wet met daarbij ook nog eens de geest van de wet…daar moet Turkije simpelweg aan voldoen…

  Turkije was vorig jaar (en vele jaren daarvoor) ook al recordhouder met betaalde boetes!

  wordt allemaal beter, maar nog steeds te veel van dit soort foute praktijken…

  en het hof is met zijn vele rechters uit alle pluimage wel degelijk objectief genoeg!

 2. Boeing zelf heeft gezegd dat het de schuld was van de verkeerstoren van Schiphol. Als een vliegtuig dezelfde route gebruikt binnen 4 minuten belandt die vliegtuig in een luchtgat, waardoor er turbulentie ontstaat en de vliegtuig neerstort. De verkeerstoren had het vliegtuig van THY niet gewaarschuwd. Het vliegtuig nam de zelfde route binnen 2 minuten waardoor het neerstortte

 3. Daar gaat het hier helemaal niet over htypr0 !

  Een ongeluk is meestal een combinatie van factoren.. wacht is rustig af wat er na die eerste week van uitleg nog volgt.
  Natuurlijk wil Boeing graag dat het aan de verkeerstoren van Schiphol ligt.. natuurlijk willen THY én alle Turken niet dat ‘mogelijk’ ook een te late reactie vanuit de cockpit (met de leerling die de automatische piloot bemande) ook bijdroeg aan deze crash en natuurlijk wil Schiphol ook niet dat de ‘schuld’ bij de verkeerstoren ligt..
  Ik hoop van harte dat de bemanning er helemaal niets maar dan ook niets aan kon doen.. want niemand wil dit en ze zijn zelf ook slachtoffer.

  Niet meer speculeren maar afwachten tot de eindconclusie vn de HELE commissie volgt en waaronder ook vanuit Turkije mensen inzitten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here