Dossier Turkse Gülen-beweging naar Tweede Kamer

1
9

De Rotterdamse politiek wilde de discussie over de Turkse Gülen-beweging zo snel mogelijk afsluiten, maar de fracties in de Tweede Kamer denken er anders over. Minister Eberhard van der Laan (Integratie) heeft toegezegd onderzoek te doen naar Turkse organisaties die gelinkt zijn aan de Turkse imam, meldt het Algemeen Dagblad. Vooral naar de schoolinternaten omdat deze ‘niet aan controle onderhevig zijn’.

Van der Laan liet verder weten dat Gülen tegenstrijdige geluiden laat horen over zijn doelstellingen. De minister sprak over ‘antiwesterse, antichristelijke en anti-Joodse geluiden’. Terwijl zijn voorstanders Gülen prijzen vanwege de ‘interreligieuze dialoog’ die hij voorstaat.

SP-fractievoorzitter Theo Coskun vond dat het afgelopen moest zijn met de verdachtmakingen van de Turkse groepering. „Ze doen mee aan de spokenjacht. Dankzij Wilders hebben ze daar allemaal last van islamofobie.’’

1 REACTIE

  1. niks tegen moslims en moskeeen, maar wel tegen Gulen! Dus islamofobie en kritiek op schimmige groepen die het een beweren en dan het ander doen en daar in blijven spelen, is iet heel anders!

    Er is voldoende bewijs voor wie zien wil. meer dan 80 uur aan video opnamen waarin ClanLeider Gulen oproept tot oorlog, een islamitische staat, een groot Turks verbond van volkeren tegen het corrupte westen en tegen alles wat links is…

    dus wel degelijk een islamitische groep met veel, heel veel politieke uitspraken en wensen.

    en dan nog maar te zwijgen over de bekentenissen van ex-aanhangers. zelfs hun boeken werden in beslag genomen als ze ‘ te links’ waren! en dat nog maar 3-5 jaar geleden…

    De beweging heeft ook letterlijk als doel. meedoen met vooruitgang totdat je sterk genoeg bent en overal je netwerk hebt, zodat je daarna met die macht de samenleving kan veranderen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here