‘Dichtbij Nederland’, ook vanuit Turkije

1
1

Dichtbij Nederland; het nieuwe actualiteiten programma op Nederland 1 van de NPS, brengt het nieuws uit Nederland en de landen waar veel landgenoten hun roots hebben liggen. Van veel Nederlanders liggen die ‘roots’ in Turkije. Voor Dichtbij Nederland doet freelance journaliste Jessica Lutz verslag vanuit dit land.

In een reportage volgt Lutz een Turkse ondernemer met een Nederlandse achtergrond. Hij is een callcenter in Istanbul begonnen en werkt voornamelijk voor Nederlandse bedrijven. Daarom heeft het merendeel van zijn personeel een Nederlandse achtergrond. Zijn werknemers ervaren het wonen en werken in Istanbul als een droom, maar toch wordt Nederland wel gemist.

Verder aandacht voor gepensioneerde Nederlanders die op hun oude dag naar Turkije vertrekken. Aan de zuidkust bij Alanya is hierdoor een Nederlandse kolonie ontstaan. In een reportage doet Lutz verslag over het ‘nieuwe’ Benidorm.

En een reportage over de toenemende populariteit van Islamitische hotels. Onlangs is het eerste vijfsterren Islamitisch hotel geopend.

Dichtbij Nederland
Elke dag van 17.30 – 18.00u op NED 1

1 REACTIE

  1. doe a.u.b. iets aan de verslaggevers en aan de sfeer en vorm. Het lijkt een slappe aftreksel van SBS6 hart in het land! werkelijk waar verschrikkelijk om te zien…

    Ook al blijkt uit onderzoek dat veel Turken, Marokkanen en Surinamers veel naar SBS 6 kijken. de vraag is of ze kijken naar hart in het land of naar de films en shows! Ik denk dat laatste…

    En is het nou nieuws over thuislanden en gerelateerd nieuws, of is het een programma over integratieproblematiek bezien vanuit de witte samenleving? Ik vind het lastig te bapelen en meen dat mijn agenda wordt opgevuld door een redactie dat behoorlijk wit is of bestaat uit allochtonen die meepraten met de witte mentaliteit!

    Ik heb op geen enkele manier iets positief gevonden over de uitzendingen…

    man bijt hond versus sbs6 hart in het land met een vleugje NPS elitisme!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here