Turkije pompt 220.000 euro in Hadise

0
5

De Vlaams-Turkse Hadise gaat voor Turkije naar het Eurovisie Songfestival en krijgt daarvoor 220.000 euro toegeschoven van de Turkse televisie (TRT). Om promotie te maken, uiteraard schrijft De Standaard. Haar manager reageert kort en bondig: ‘Er is nog geen geld gestort en als het komt, gaan we het gebruiken voor de promotietrip door Europa.’

Hadise Açikgöz (Mol, 22 oktober 1985), beter bekend als gewoon Hadise, is een Belgisch/Turkse R&B/Urban zangeres, songwriter en tv-presentatrice. Hadise raakte bekend toen ze op haar zeventiende meedeed aan de Vlaamse versie van de wereldbefaamde talentenwedstrijd Idols. Hoewel ze de finales niet haalde, werd Hadise toch opgemerkt en versierde op die manier toch nog een platencontract. Ze bracht een debuutalbum uit, “Sweat”, in zowel België als Turkije, het album zorgde maar liefst voor 5 hits in de Ultratop-50. In 2008 bracht Hadise een tweede album, “Hadise”, op de markt, alweer goed voor drie hits in beide landen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here