Malaise raakt Turkse auto export

6
1

Door de malaise in de automarkt dreigt de Turkse succesregio Bursa, ook wel ‘Het Detroit van Turkije’ genoemd, letterlijk stil te vallen. Met enige vertraging dreigt het exportgerichte land alsnog ten prooi te vallen aan de kredietcrisis, nu de autoexporten kelderen schrijft De Telegraaf.

Bursa is na Istanboel de grootste en snelst groeiende exportregio van het land, goed voor 60% van de Turkse autoproductie met namen als Ford, Renault, Honda en Toyota. Afgelopen maandag schakelde de grootste fabriek echter over van een drie- naar een tweeploegensysteem, zo wordt op de werkvloer na enig aandringen verteld. De geplande 840 auto’s per dag zijn er nu 350; een productiedaling van bijna 60%.

6 REACTIES

 1. net als in veel andere landen, ontkomt Turkije niet aan de crisis…

  landen als nederland hebben ten minste staatsreserves om werkoosheid op te vangen…

  Turkije leent voor de zoveelste keer bij het IMF…

 2. Kamer zoek eerst eens uit welke landen/organisaties achter het IMF zitten. Misschien gaat er dan een lampje bij je branden..

  Groeten

  Test

 3. Kamer: Landen als Nederland lenen ook. Blijkbaar ben je niet op de hoogte van de honderden miljarden schuld die de Nederlandse overheid heeft. Het mooiste voorbeeld is Amerika; dat land heeft zo’n enorm hoge staatsschuld dat ze eigenlijk technisch failliet is. Turkije doet het zo slecht niet in deze moeilijke economische tijden.

 4. turkije leeft op de rug van europa, en turkije zou maar eens naar andere zaken in zijn land moeten kijken. De mensenrechten die worden geschonden, de leger staat, dat ieder moment in kan grijpen en de ergenekon. De koerden die massaal onderdrukt worden. Kortom een grote schurken staat. Toetreding tot de EU zal alleen maar zorgen met zich meebrengen. We hebben al genoeg turken in Nederland. Turken werken hier en geven al het geld uit in turkije, hebben huizen en lappen grond in turkije.

 5. Jochem, wat heerlijk toch dat er altijd mensen zijn die positieve uitstraling hebben en dat geeft de burger moed!
  Doe niet zo negatief man.. je naam houdt heel wat anders in

  Joachim, Jochem, Achim (Du), Jochen (Du), Kim (Eng), Jochemina, Jochemke. Afgeleid van het Hebreeuws met de betekenis: Jahweh richt op.

  Richt op in plaats van naar beneden te trappen..

 6. Haha, Jochem is vast een heel klein angstig mannetje wat vaak gepest is. Waarschijnlijk lage opleiding en geen goede vooruitzichten…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here