Politieke partij kiest Duits-Turkse leider

1
3

In Duitsland is voor het eerst een allochtoon als voorzitter van een politieke partij gekozen. De 42-jarige Cem Özdemir, in Duitsland geboren als kind van Turkse ouders, kreeg op het partijcongres van De Groenen dit weekeinde 79,2 procent van de stemmen. Özdemir zit momenteel namens de Groenen in het Europees Parlement, schrijft Het Parool.

Özdemir werd geboren en groeide op in het Zuid-Duitse Bad Urach, in de deelstaat Baden-Württemberg. Al op zestienjarige leeftijd meldde hij zich als milieuactivist aan bij de Groenen. Hij studeerde sociale pedagogie, werkte als leraar en freelancejournalist en werd in 1994 gekozen als eerste Duits-Turks parlementslid in de Bondsdag.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here