Demonstranten vragen aandacht voor Öcalan

5
3

In Den Haag demonstreerden zaterdag zo’n 400 Koerden. Ze zijn boos over de vermeende slechte behandeling van hun leider voor Öcalan in zijn cel in Turkije, schrijft het Algemeen Dagblad. De demonstranten verzamelden op het Malieveld en gingen toen in een stoet door het centrum van de stad richting het Vredespaleis.

De demonstranten spraken hun zorg uit over de verslechterende toestand in Turkije, aldus de organiserende Federatie Koerden in Nederland. Ze droegen ook spandoeken met leuzen als: “stop de marteling”.

5 REACTIES

 1. iets vermoeden en op basis daarvan demonstreren, maakt nog lang niet dat het dus ook waar is en terecht is. Dit is slechts een manier van bepaalde groepen binnen de brede en diverse Koerdische gemeenschap om de agenda over de Koerden in Turkije te bepalen. Een strategie die het vroeger altijd goed deed in het westen, maar zie hier…De tijden zijn veranderd. Aanslagen, ook in naam van vrijheid, worden niet meer ondesteund. Dus het zal toch anders moeten mensen!!!

  politieke druk kan je ook zetten zonder eerst te politiseren op grond van onterechte aantijgingen, want die hebben alleen maar verharding tot resultaat. Maar wellicht is het daar ook om te doen bij de aanhangers van de PKK. De Turkse staat dwingen weer hard op te treden, zodat alles weer escaleert!

 2. öcalan was de leider van de PKK(een terroristische partij voor diegenen die het niet weten), hij heeft voor de dood van tienduizenden inwoners van turkije gezorgd, hoezo steunen koerden nog Ocalan. Alsof iemand Al-Qaeda steunt.

 3. even los van het meteen veroordelen van aanhangers tot moordenaars, feit is dat hij volgens de Turkse wet is aangeklaagd. Als er iets gebeurt dat niet door de beugel kan, dan moet dat ook langs de wettelijke mogelijkheden (en die zijn er legio tegenwoordig in Turkije) onder de aandacht worden gebracht!…niet met gewelddadige en illegale demonstraties op straat waarbij vernield wordt en waarbij opeens andere leuzen tevoorschijn komen. Want dan wordt overduidelijk dat er alleen maar een reden wordt gezocht om iets anders mee te bereiken, namelijk het politiseren en wederom doen escaleren van een probleem, dat kennelijk niet anders mag worden opgelost!

 4. Ocalan is een moordenaar en heeft turkse bloed aan zijn handen,
  ze mogen hem en zijn aanhang ophangen en daarna verbranden,

  opgeruimd staat netjes
  melissa

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here