Nederlandse kennis exporteren naar Turkije

0
5

Staatssecretaris van Onderwijs Marja van Bijsterveldt vergezelt volgende maand haar collega van Economische Zaken Frank Heemskerk bij een handelsmissie naar Turkije. Dat maakte het ministerie van Economische Zaken woensdag bekend schrijft Nieuws.NL. “Nederlandse kennis is een solide exportproduct.”

Doorgaans bestaat een economische missie uit staatssecretaris Heemskerk (PvdA) en een aantal bedrijven. Eens per jaar vertrekt er een grote missie naar het buitenland met vertegenwoordigers uit meerdere sectoren. Dit jaar gaat die grote missie naar Turkije. Behalve 130 bedrijven gaan ook onderwijsinstellingen en wethouders uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Enschede mee.

Het onderwijs internationaliseert en dat biedt kansen voor Nederlandse onderwijsinstellingen en studenten, denkt Van Bijsterveldt. Turkije in een interessante partner voor het exportproduct dat Nederlandse kennis is, vindt de CDA-staatssecretaris.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here