Turkse legerleider dreigt media

3
2

De Turkse stafchef Ilker Basbug heeft de media gedreigd met ‘maatregelen’ als zij doorgaan met het bekritiseren van het leger. Steeds meer media zetten vraagtekens bij de competentie, de tactiek en de coördinatie van de strijdkrachten in de al een kwart eeuw durende oorlog tegen Koerdische rebellen van de PKK, en dat zint de generaal niet schrijft het Algemeen Dagblad.

Stafchef Ilker Basbug haalde fel uit: ,,Dit is mijn laatste waarschuwing: Ik roep iedereen op voorzichtigheid te betrachten en aan de juiste kant te staan. Degenen die de acties van de separatistische terreurorganisatie presenteren als successen, zijn verantwoordelijk voor het vergoten bloed.” De voorzitter van de Vereniging van Journalisten zei ‘dergelijke intimidaties’ te verwerpen.

De topgeneraal beweert dat de media het moreel en prestige van de strijdkrachten ondermijnen.

3 REACTIES

 1. Steeds meer media zetten vraagtekens bij de competentie, de tactiek en de coördinatie van de strijdkrachten in de al een kwart eeuw durende oorlog tegen Koerdische rebellen van de PKK

  De media in Turkije is zeer partijdig of ze nou aan de kant van de regering staan of aan de kant van de terroristen. De meeste belangrijke kanalen van Turkije zijn van 1 persoon, die zorgt weer voor deels gelogen nieuws..

 2. professionaliteit uit zich in inhoudelijk antwoord geven op kritiek…niet op verbieden van kritiek.

  de tijd van kritiekloos doen en laten wat je wil is voorbij. niet alles wat het leger zegt gaat door voor zoete koek. laat staan wat zij doet. En dit gaat alle burgers aan. het zijn immers de zonen van burgers die omkomen.

  let wel, de media staat bij lange na niet aan de kant van terroristen. sterker nog, per definitie zijn zij anti PKK. Maar daarin betrachten ze wel een kritische houding. Dit maakt hen meteen tot direct danwel indirect PKK symphatisant (danwel orgaan die succes van pkk promoot)…

  ds in turkije ben je volgens het leger alleen maar een goede turk en braaf als je altijd, ook als ze het niet goed doen, kritiekloos achter hen staat…

  lijkt op sommige types hier op het forum. oneens???…landverrader!

 3. De turkse media is niet zuiver, is niet onpartijdig en heeft te veel macht. Dit wordt soms verkeerd gebruikt zoals we in de afgelopen tijden hebben kunnen zien. Het soort nieuws dat elke dag wordt uitgezonden in Turkije zie je in Nederland niet om maar een klein voorbeeld te noemen.

  Maar ik moet ook kwijt dat de Turkse leger ook zijn minpunten heeft. Ze zijn te veel politiek betrokken en hebben ook een bepaalde politieke voorkeur. Ze moeten gewoon hun werk doen. Laat ik al helemaal niet beginnen over geheime organisaties zoals Ergenokon waarin ex militairen en civielen zich bezig houden met allerlei illegale zaken…

  Turkije is zo langzamerhand een grote moddergevecht geworden waarin iedereen in deel neemt. En Erdogan mag de rotzooi opruimen…

  Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here