Mercan Dede in Utrecht

1
4

Als er momenteel één ster is op het kruispunt tussen wereldmuziek en elektronica, is het wel Mercan Dede. De Turks-Canadese producer en (ney)fluitspeler bracht in de lente van 2008 zijn nieuwe album ‘800’ uit en kwam direct op nummer 1 in de European World Music Charts. Een album waarin westerse klanken wonderlijk samensmelten met oosterse ritmes en rituele Soefimuziek.

Het album is een eerbetoon aan een van zijn grootste inspiratiebronnen: Soefigrondlegger Mevlana Rumi. Dede’s concerten voelen als een reis door een fantasiewereld. Mercan Dede staat niet alleen bekend om zijn crossovers met electro en hiphop; hij werkt ook vaak samen met jonge talenten. Speciaal voor NO LABEL breidt hij zijn band uit met rapper MT en het jonge singer-songwritertalent, “de nieuwe Norah Jones van Nederland” Karsu Dönmez. Vooraf speelt Karsu haar eigen werk in de foyer en na afloop nemen MT en Turk je mee op een trip langs eigen hiphopsounds. Het optreden van Mercan Dede is onderdeel van Culturele Zondag NO LABEL, een nieuw arts festival over nieuwe kunstenaars.

NO LABEL
Op zondag 26 oktober 2008 staat Utrecht volledig op z’n kop. Met een hiphoporkest, cross-overmuziek, oostwest design, een multimedialounge, comedy, street art, debat, mode, documentaires en veel meer. Ze komen uit Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag én uit steden als Berlijn, Istanbul, Casablanca, Montreal en Londen: jonge, grootstedelijke kunstenaars, talenten uit wijken én aansprekende (internationale) inspiratiebronnen. Meer dan 200 jonge kunstenaars presenteren zich op het nieuwe, bruisende arts festival NO LABEL. De nieuwe generatie talenten ontmoet hun internationale helden. Voor inspiratie én om te groeien als professional, bijvoorbeeld door deel te nemen aan een van de masterclasses. NO LABEL is een avontuurlijk, multidisciplinair en intercultureel festival dat zich afspeelt op 30 locaties in Utrecht. De toegang tot de ruim 40 verschillende programma’s is voor 90% gratis. Meer informatie over het programma is te vinden op www.culturelezondagen.nl.

Zondag 26 oktober
Mercan Dede, Karus Dönmez, MT & Turk
Vredenburg Leidsche Rijn | aanvang 14.30 uur | entree gratis | JC Verthoorenpad 110 Utrecht
14.30 – 14.50 Karsu Dönmez | 15.00 – 16.00 Mercan Dede | 16.15 – 17.45 MT & Turk

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here