Turkey Now! Festival 2008

1
4

Het theaterseizoen beleeft dit najaar een bruisende start met de 2e editie van het succesvolle cultuurfestival Turkey Now! Vanaf 8 oktober tot 15 november zal tijdens Turkey Now! 2008 een breed scala aan culturele evenementen plaatsvinden. Afkomstig uit het veelzijdige moderne Turkije- maar ingebed in een onschatbare historische traditie. Het festival zal in beide steden op de bekende podia plaatsvinden.

Turkey Now! 2008 omvat een kleurrijk programma* met culturele evenementen en hoogtepunten met topgroepen uit de Turkse wereldmuziek, jazz, dans, klassieke muziek, popmuziek en bijzondere cross-overconcerten met Nederlandse artiesten en orkesten. Ook theater, film, jazzcafé’s, een foto-expositie van Turkije’s vooraanstaande Magnumfotograaf Ara Güler en gerechten uit de Istanbulse Meyhanes (taveernes) behoren tot dit unieke festivalprogramma.

Een greep uit het programma:
openingsconcerten door popzangeres Sertab Erener (winnares Eurovisie Songfestival 2003) en pianist Tulug Tirpan & het Metropole Orkest o.l.v. dirigent ArjanTien

wereldmuziek met onder andere Turks-Koerdische muziek door Mikail Aslan Band, Özlem Taner & Nilüfer Akbal; en de geliefde stemmen van Sabahat Akkiraz, Musa Eroglu & Mustafa Özarslan

jazz, pop en rock in istanbul by Night en Istanbul Vibes: met het Taksim Trio van Hüsnü Senlendirici, wereldpercussionist Misirli Ahmet en de ‘Rockkoning’ van Turkije Teoman

klassieke kamermuziek met onder anderen de virtuoze violist Cihat Askin

film, fotografie, moderne dans en op het gebied van theater de volksopera Dilek door RAST.

TURKEY NOW! Festival 2008
8 oktober – 15 november in Amsterdam en Rotterdam

1 REACTIE

  1. Mooi programma. Er zitten een paar leuke namen bij. TEOMAAAAN maar teoman is toch organisatie van 34 events en van Paradiso zelf. Heeft Turkey Now toch helemaal niets mee te maken? Alleen dat het in dezelfde periode is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here