Turks schip mijlpaal voor Delfzijl

0
3

Met bescheiden feestgedruis is in Delfzijl het schip Celine 1 van de Turkse rederij Makro Shipping welkom geheten: het vaartuig is het grootste dat de Groningse haven ooit heeft ontvangen. Het bulkschip, 243 meter lang en 32 meter breed, kwam uit Indonesië om na tussenstops in Marokko en België in Delfzijl palmpitkern (veevoer) te lossen, meldt nieuwsbladtransport.nl. De havenmeester van Groningen Seaports reikte ter herinnering aan de mijlpaal het zogenoemde havenschildje uit aan de bemanning.

Delfzijl heeft met de Celine 1 overigens niet het Groningse record in handen. Deze eer is voorbehouden aan de nabijgelegen Eemshaven. Op 22 april 1983 meerde hier de olietanker Aiko Maru (lengte 365 m, breedte 70 m, 430.000 ton draagvermogen) aan. Dagjesmensen kwamen en masse op de attractie af. De olietanker was de oorzaak van de langste file ooit in de provincie Groningen- 22 kilometer, van Delfzijl naar de Eemshaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here