Weer bomaanslag in Turkije

1
5

Bij een aanslag met een autobom zijn woensdag in de Turkse provincie Izmir zeker zestien mensen gewond geraakt: vijf burgers, drie soldaten en acht politieagenten. Zij zaten in een bus die het doelwit van de aanslag leek te zijn. De explosieven werden van een afstand tot ontploffing gebracht.

Dinsdag raakten bij een zelfmoordaanslag met een autobom op een controlepost in de zuidelijke provincie Mersin dertien politieagenten gewond. De verantwoordelijkheid voor die aanslag is niet opgeëist. Izmir ligt in het westen van Turkije.

1 REACTIE

  1. turkije kent vele groepen en lieden die dit kunnen doen…van extreem links tot extreem rechts, van koerdisch tot islamistisch, van staatsgestuurd tot buitenlands gesubsidieerd…

    in dit licht bezien is het belangrijker om te kijken wie komt het uit en waarom en bovenal, wie profiteert er mee?

    er is altijd iemand die meeprofiteert…

    bestaansrecht en verankeing van angst en argument om te versterken…zowel de PKK als de islamistn als de staat. iedereen profiteert mee. Slachoffers zijn burger, soldaten en omstanders…altijd weer…helaas!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here