Ontslag na aangifte discriminatie

2
1

Een Turkse werknemer van Den Braven Sealants in Oosterhout is ontslag aangezegd nadat hij aangifte deed van discriminatie door directeur Cees den Braven, meldt BN DeStem. Eerder hadden negentien Turkse werknemers van het Oosterhoutse bedrijf bij de politie een klacht ingediend over discriminatie door directeur Cees den Braven.

‘Den Braven roept dat alle Turken klootzakken zijn en dat ze allemaal moeten opflikkeren. Hij zegt dat de Turken de fabriek kapot maken’ zei een woordvoerder van de Turkse werknemers in BN/De Stem.

Een dag nadat de krant over de zaak had bericht, ontving de man zijn ontslagbrief. Volgens de klokkenluider houdt zijn ontslag direct verband met de aangifte. In de brief staat dat de man de personeelschef zou hebben bedreigd.

Den Braven was in 1992 ook al aangeklaagd toen hij een aantal gekleurde spelers van SVV/Dordrecht “bajesklanten en drugsgebruikers” had genoemd.

2 REACTIES

  1. Dat zo’n “klootzak” nog een bedrijf kan runnen; wie wil dr nou werken als je zo a-sociaal en discriminerend tegen iedereen te keer gaat?? Weer zo iemand die denkt dat alleen blanke nederlanders deugen.. nou dit zegt meer over hem dan over een wie turk of gekleurd is!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here