15 pagina’s over Wilders in Ekin

0
4

In haar laatst verschenen editie heeft het Turks-Nederlandse magazine Ekin 15 pagina’s aandacht besteedt aan de film ‘Fitna’ van Geert Wilders. De Turkse Nederlander Ersin Kiriş van ‘De Tegenfilm’, verteld aan Ekin dat hij veel positieve maar ook negatieve kritiek van de Nederlandse bevolking heeft gehad.

Naar aanleiding van de film ‘Fitna’ heeft Ekin diverse interviews met mensen over dit onderwerp. Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, rector van de Islamitische Universiteit in Rotterdam stelt in zijn interview, “Verzen uit de Koran die binnen de oorlogstituaties geldig zijn, worden door Wilders en andere anti-islamofoben als algemene geloofsregels geïnterpreteerd.”

Voorzitter Assoc. Prof. Bülent Åženay van de Islamitische Stichting Nederland, gaf in deze editie aan: “Er zijn geen verzen in de Koran die geweld oproepen. Door sommige verzen uit de Koran te plaatsen, probeert men deze andere betekenissen te geven.”

Tot slot zijn er ook meningen en verwachtingen over de film van Wilders in deze editie geplaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here