Turken Duitsland moeten Turks blijven

10
6

In Duitsland heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan in Keulen tijdens een toespraak zijn landgenoten gewaarschuwd om niet te assimileren. Het prijs geven van hun identiteit noemde hij een misdaad tegen de menselijkheid.

Voor de Turken met een Duits paspoort is het natuurlijk prima als ze de Duitse taal leren spreken, maar volledige assimilatie mag volgens Erdogan niet worden verwacht. Ze moeten tegelijkertijd ook de Turkse identiteit en cultuur handhaven en zich niet te veel aanpassen, aldus de Turkse premier.

De toespraak van Erdogan viel slecht bij Duitse politici. Die waarschuwen voor het ontstaan van getto’s of een ‘Klein Turkije’ in de bondsrepubliek.

10 REACTIES

 1. bla bla bla….

  Die erdogan kan zoveel zeggen, maar dat wil niet zeggen dat het ook zo moet gaan!

  Turken moeten wel turken blijven…..in een vreemd land maar koerden moeten in hun eigenland Koerdistan wel turks blijven en turks voelen…..

  Weten jullie wat…..

  Gaan jullie maar mensen allen lekka krassennnnn in een vreemd land!

  Want met zielig doen kom je niet ver!

 2. waarom ga jij dan niet even een fatsoenlijke studie afronden en op het denkniveau van Erdogan uitleggen wat hij verkeerd doet..He?? Ipv hier op het forum je ongenoegen te uiten…. Krassen in een vreemd land..? Waar heb je het in hemelsnaam over? Moeten we met zn allen loten krassen?

  Maar je hebt over 1 ding gelijk: Erdogan kan idd zoveel zeggen over assimilatie, want Turken hebben zich toch nooit wat aangetrokken van assimilatie en zullen dat ook nooit doen ( wel aangepast !! )

 3. is het nou zo erg dat een president zegt dat men zijn eigen cultuur niet moet vergeten? ik heb een nederlandse paspoort maar ik blijf een Turk , dat kan ik toch niet veranderen? ikben trots dat ik een Turk ben, maar ik pas me net zo goed aan en gedraag me net als een gemiddelde nederlander. wat heeft dit nu weer met de koerden te maken en hou op over ….stan, ga maar naar israel joh

 4. @ Sedat,

  Wie moet nou echt naar Israel gaan?

  He wie zit nou elke dag te smeken en de voeten van de joden en amerikanen te kussen voor Cobra-Heili’s om tegen een handje vol vrijheidsstrijders te vechten.

  hahaha echt zielig figuur ben jij!

  O ja over die ….stan.. je bedoelt mijn land Koerdistan die bezet is door de bezetterssss!

 5. @sedat…..

  Als er iemand is die naar Israel moet gaan, dan zijn dat de turken dus jij het wel! Voor alle zekerheid!

  Elke dag komen Amerikaanse en Joodse generaals en hoog geplaatste mensen naar Turkije om de turken te helpen met de nooit gewonnen oorlog tegen de koerden de PKK dus!

  1 ding moet je goed in je leeg hoofd stoppen!

  PKK = Het volk!
  Het volk = PKK!

  Dus wij vechten tegen de Fascisten (Figuren als jij) tot dat we hebben gewonnen……..

  De tijd zal het leren wie het gaat winnen……. de koerden die voor hun vrijheid, taal, cultuur en alnd (Koerdistan) vechten of de Fascisten die hun vrijheid, taal, cultuur en land probeert te ontnemen, te vernietigen en met dwang te verturken?

  Maar een leeghoofd als jij snapt niet precies wat het woord vrijheid en democratie uberhaupt inhoudt! En dat zal mij ook nooit verbazen!

  We zijn koerden en we komen uit Koerdistan!

  Het feit dat we zeggen dat we uit Koerdistan afkomstig zijn is, omdat wij ons bezette grondgebieden (Koerdistan) die nu nog onder het beheer van de Fascistische Bezetters valt niet erkennen als Turkije!

  Turkije bestaat voor ons niet als het om de koerdische grondgebied oftewel Koerdistan gaat!

  Ik hoop dat ik duidelijk ben geweest?

  PS: Ik zou het zeer op prijs stellen als Turksnieuws.nl mijn comment zal publiceren!

  MVG,

  Arjan

 6. inderdaad ik sluit me helemaal aan bij sedat… Het onderwerp waar Erdogan over heeft staat helemaal los van de koerden.. Het gaat hier om het behouden van je eigen cultuur en daarnaast ook om het integreren in het land waar je woont. Ik ben het helemaal eens met onze premier

 7. Dit heeft niks met Koerden te maken maar is een goeie vergelijking. Ik vind dat elk Turk die met de landkaart en met de vlag van Turkije rond loopt of Turks spreekt opgehangen moet worden. Klink ik overdreven, wat een onzin in turkije is dat zelfs de wet maar dan voor Koerden, dus niet komen zeiken waneer jullie hier in Nederland de minderheid zijn want hier zijn we beschaafd en geven we iedereen de zelfde kansen en rechten. Geen wonder dat jullie niet in de EU zitten.

 8. De familie van mijn vrouw komt net als ATA, de JHW/GOD/ALLAH van de reguliere Turken uit de Turkse diaspora! De moederstaal van vaderskant is Grieks (Chania op Kreta en oude wijk Limasol op Cyprus) en de familie was als veel hogere ambtenaren onder de laatste Ottomaanse Sultans al seculier en een beetje alevitisch.
  Mijn vrouw spreekt geen woord Grieks of Turks alleen Nederlands, goed Duits en school-Engels. Ze heeft heel misschien aanspraak op een paspoort van de TRNC. Maar dat land schijnt niet te bestaan.

  Klick eens op mijn nick šŸ™‚
  Mijn vrouw voelt zich volbloed Nederlandse.

 9. hahahahahhahaha…ik vind je erg zielig…ga door met dagdromen sedat…je kunt wel op je bibs schrijven koerdistan bestaat gewoon niet en zal ook niet bestaan wel zijn er koerden die in turkije wonen…om dit te realiseren jonge moet je iedere koert achter je hebben staan en jammer dat heb je een maal niet…gelukkig zijn de meeste koerden wel tevreden over hun leven daar….en dit nog…zorg jij maar eerst voor dat de rijke zakelui zich daar gaan nestelen om hun eigen mensen werk gelegenheid te bieden ipv in istanbul of izmir te gaan nestelen he????…en in de bergen te leven…zorg goed voor je zelf mensen…je wordt alleen maar dommer in de bergen…of kom je daar ook vandaan kiro……haahahahahahah..Ben blij dat de meeste koerden niet zo denken als jou die zijn tenminste niet dom of salak hoe je het noemen wilt…en hebben de koerden hier geen website??? lalo( is salak)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here