Akkoord opheffing hoofddoekverbod

0
2

Het Turkse parlement is zaterdag in overgrote meerderheid akkoord gegaan met een grondwetswijziging waardoor er een einde komt aan het verbod om hoofddoekjes te dragen op universiteiten. Dat meldt Het Parool.

Het besluit is erg omstreden in Turkije, waar seculiere Turken bang zijn voor een islamisering van hun land. Het opheffen van het verbod om hoofddoekjes te dragen op universiteiten, zien zij als het verlies van zo’n seculiere verworvenheid.

Van de 550 parlementariërs stemden 411 volksvertegenwoordigers voor de hervorming. Tegelijkertijd demonstreerden volgens Turkse media bijna 100.000 mensen een paar kilometer van het parlement in Ankara tegen het besluit, schrijft de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here