Miss Duitsland speelt Anne Frank

0
4

Miss Duitsland 2005 Asli Bayram speelt vanaf dinsdag de rol van Anne Frank in Frankfurt. De Keulse Asli Bayram, die Turkse wortels heeft, staat alleen op het toneel en interpreteert delen van het oorsronkelijke dagboek van het Duits-joodse meisje dat in Nederland vergeefs veiligheid zocht meldt ZijOnline.

Regisseur is de zakelijk leider van Theater Esch in Luxemburg, Charles Muller. In dat theater ging het stuk vorig jaar al in première, maar nu is deze productie in Duitsland te zien.

Volgens een woordvoerder van Asli Bayram heeft de actrice ook interesse het stuk in Nederland op te voeren. ,,Asli Bayram heeft het Anne Frank Huis in Amsterdam ook bezocht. Het project is heel duidelijk gericht tegen racisme en vreemdelingenhaat.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here