Weg vrij voor bouw Westermoskee

0
4

De bouw van de Westermoskee in Amsterdam kan beginnen. Het beroep dat was aangetekend tegen de vorig jaar verleende bouwvergunning is door de klager ingetrokken. De bouwvergunning is nu onherroepelijk. De gemeente Amsterdam heeft dit donderdag bekendgemaakt.

De moskee maakt deel uit van een groot samenwerkingsproject tussen het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes, de Turks-islamitische organisatie Milli Görüş en woningcorporatie Het Oosten.

De onherroepelijke bouwvergunning voor de moskee was noodzakelijk om ook ruim honderd woningen, kantoor- en bedrijfsruimten en een ondergrondse parkeergarage op het voormalige Riva-terrein te realiseren. Zolang de bouwvergunning voor de moskee niet definitief was, stagneerde ook dit deel van het project.

Stadsdeelvoorzitter Arco Verburg reageerde positief in De Telegraaf. „Dit is goed nieuws voor de buurt. Het afgelopen jaar was onze inzet erop gericht om in ieder geval de bouw van de woningen mogelijk te maken. Ik verwacht dat de bouw nu ook snel start.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here