Turkse militairen aangeklaagd

6
1

De acht Turkse militairen die vorige week vrijkwamen na een gijzeling door Koerdische rebellen van de PKK, zijn achter de tralies beland. Ze zijn aangeklaagd wegens onder meer het negeren van orders en het zonder toestemming binnengaan van Noord-Irak meldt het ANP.

De acht stonden na hun vrijlating vorige week bloot aan felle kritiek van vooral nationalistische Turken. Ze zijn onder meer verraders genoemd omdat ze zich zonder slag of stoot aan PKK-strijders zouden hebben overgegeven.

6 REACTIES

 1. i.p.v. de schuld bij jezelf te zoeken als leger die mensen met maar minimale training in een oorlogsgebeid laat optreden (waar PKK guerilla’s beduidend beter zijn ingesteld op de regio) en schruif je het gewoon af op gewone simpele militaire jongetjes die hun dienstplicht doen…

  dit was al een blamage vanaf het eerste uur namelijk!

 2. Ben je alleen maar een held als je je door de “vijand” dood laat schieten? Ze zijn opgepakt en vanwege diplomatie vrijgelaten.
  Deze soldaten hebben toch naar alle waarschijnlijkheid meegedaan aan de kant van Türkiye en dan word je naderhand nog bestraft met gevangenschap..
  Uitzoeken van een en ander is misschien nodig maar gevangenstraf
  fijn als je zo voor je land mag vechten!!

 3. Hoe zijn onze andere broeders omgekomen,misschien hebben zij ze wel in de val gelokt.Onlar nasil teslim olmayip savasti sehit oldu.onlar da teslim olmasaydi.

 4. deze millitairen hebben waarschijnlijk hun collegas doodgemaakt en toen gevlucht met de pkk , 2 van hun hadden radiocontact met pkk . ze verdienen hun straf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here