PKK mikpunt van woede

0
1

In Turkije groeien de woede en de frustratie over het stijgende aantal Turkse doden door aanvallen van Koerdische terroristen van de PKK. Volgens het Algemeen Dagblad waren gisteren in talloze steden protestdemonstraties waarin wraak werd geëist en een grootscheepse invasie ‘om de terroristen uit te roeien’. Veel winkeliers hingen de Turkse vlag in hun etalages.

In diverse plaatsen zijn kantoren van de Koerdische Partij voor een Democratische Samenleving (DTP) aangevallen. In Malatya probeerden Turken drie Koerden te lynchen die zich positief uitlieten over de bloedige aanval van de PKK. In Istanbul en in andere steden wist de politie de DTP-kantoren te beschermen tegen de volkswoede. Het linkse dagblad Radikal spreekt van een ‘heksenjacht in de straten’ schrijft de krant.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here