Turkije weigert bestand met PKK

2
1

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Ali Babacan heeft dinsdag een bestand met de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) geweigerd. Hij zei dat Ankara niet onderhandelt met een terreurorganisatie meldt Nu.NL.

Babacan is in Irak om met zijn Irakese ambtgenoot Hoshyar Zebari te praten over een mogelijke aanval op Koerdische rebellen die zich in Noord-Irak bevinden. Zebari heeft dinsdag gezegd Turkije te zullen helpen in de strijd tegen de rebellen

2 REACTIES

  1. Onderhandelen met terroristen doet geen enkel land, dus ook Türkiye niet, gelijk hebben ze. Ik hoop dat de EU en de VS zien dat deze regering tot het allerlaatst geduld heeft, beloon dit wijze gedrag. Emotie is begrijpelijk maar diplomatie is alleen de uitweg in deze. Heb ondertussen steeds meer bewondering voor President Gül en premier Erdogan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here