VS stuurt delegatie naar Turkije

0
2

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, heeft twee gezanten naar Turkije gestuurd. De twee kwamen zaterdag aan in Ankara. Onderminister van Defensie Eric Edelman en Dan Fried, een topambtenaar van Buitenlandse zaken, zijn naar Turkije gestuurd om te overleggen over de groeiende irritatie over de VS. Rice is voor een bezoek in Moskou.

Afgelopen woensdag bepaalde een Amerikaanse parlementaire commissie dat de massamoord op Armeniërs in de nadagen van het Ottomaanse Rijk voortaan als volkerenmoord moet worden gezien. Ankara reageerde woedend en haalde zijn ambassadeur uit Washington naar huis.

Later zegde de Turkse minister van buitenlandse Handel een bezoek aan de VS af en ook de Turkse admiraal Metin Arac besloot niet naar de VS af te reizen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here