Doden bij aanval in Turkije

1
1

Koerdische rebellen hebben zaterdag in het zuidoosten van Turkije een busje onder vuur genomen en daarbij dertien mensen doodgeschoten. De slachtoffers zijn zeven dorpswachters en zes burgers, onder wie een 7-jarig jongetje. Twee mensen raakten gewond.

De aanval werd uitgevoerd in de provincie Sirnak, in de buurt van de grens met Irak. Vrijdag meldde het leger de voorgaande vijftien dagen in Sirnak twintig Koerdische rebellen te hebben gedood. Premier Recep Tayyip Erdogan zei zondag dat de rebellen zich omdat het leger te sterk voor ze is nu tegen burgers keren.

1 REACTIE

 1. Media speculeren volop over wie achter de aanslag zouden kunnen zitten. Turkse media schuiven zoals gebruikelijk dit soort acties in de schoenen van de PKK.

  Maar andere media sluiten niet uit dat de ‘ondergrondse’ Turkse staat erachter zit in de vorm van de inlichtingendienst JITEM.

  Dus Bullshit oke!

  De militaire tak van de Arbeiderspartij van Koerdistan PKK, de HPG heeft verklaard niets te maken met de aanslag en gewezen op de mogelijkheid dat JITEM er achter zit.

  In een verklaring zeggen HPG-vertegenwoordigers: “Turkije probeert de steun voor de PKK op deze manier te doen afnemen en sympathie voor het dorpswachterssysteem op te wekken met dit soort activiteiten….

  Maar dat lukt de Sultan regiem ook nooit gelukkig om de PKK te gaan afkraken. PKK is en blijft de grootste en trotse koerdishe partije van de arbeid!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here