Belg in Turkije voorlopig vrij

0
1

Ricardo, een 22-jarige man uit La Louvière die sinds 20 juli in een Turkse cel zit voor het gebruik van vals geld, is voorlopig in vrijheid gesteld. Hij mag over enkele dagen terug naar België. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Ricardo is vandaag voorlopig vrijgelaten. Hij mag over enkele dagen terug naar België. Dit betekent echter niet dat de beschuldigingen aan zijn adres vervallen, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Er volgen nog nieuwe onderzoeksdaden en uit het resultaat zal blijken of er een proces moet komen.

Ricardo en zijn vriendin zouden op de luchthaven van Zaventen voor hun vertrek naar Antalya geld gewisseld hebben met een man. Ze gaven hem een biljet van 500 euro en kregen valse biljetten in de plaats. Op een markt in Antalya zouden ze dan gearresteerd zijn voor het gebruik ervan.

Het meisje werd snel terug vrijgelaten, maar Ricardo zat al sinds 20 juli in de cel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here