Duoconcert Zara en Halil Necipoglu

4
6

Stichting Mystiek organiseert woensdag 5 december in De Doelen te Rotterdam een duoconcert van Zara en Halil Necipoglu met een optreden van de wervelende derwisjen. Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. Stichting Kulsan.

Zara is één van de weinige vrouwelijke stemmen in Turkije die verschillende muziekstijlen zoals volksmuziek, Turkse kunstmuziek en soefimuziek beheerst en met een fabelachtige stem uitvoert. Haar concert zal bestaan uit liederen van deze verschillende muziekstijlen.

Halil Necipoglu, imam van de Tophane Kiliç Ali Pasa Moskee in Istanbul, is een bijzondere imam die kan preken in het engels, de ney bespeelt en jazz en klassieke westerse muziek beluistert. Recent heeft hij zijn eerste album uitgebracht genaamd “The Man In The Mosque” (Akustik Müzik).

Beide artiesten delen een kosmopolitische benadering van oude Anatolische muziekvormen.

Het jaar 2007 is door Unesco vanwege het achthonderdste geboortejaar van de Turkse filosoof en vredestichter Mevlana Celaleddin Rumi uitgeroepen tot Mevlana-jaar. Als belangrijk hoogtepunt van dit jaar zal een feestelijke avond georganiseerd worden met wervelende derwisjen en soefimuziek en –zang door de geliefdevolksmuziekzangeres Zara en zanger, ney-speler Imam Halil Necipoglu.

Concert Zara, Halil Necipoglu & Wervelende Derwisjen
Datum 5 december 2007
Aanvang 19 30
Plaats De Doelen, Rotterdam

4 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here