Senator doet aangifte van bedreiging

0
1

Eerste Kamerlid Düzgün Yildirim uit Zwolle heeft aangifte gedaan van bedreiging. De SP-senator zegt via post en e-mail met de dood bedreigd te zijn, vermoedelijk door aanhangers van Geert Wilders.

Yildirim vermoedt dat de bedreigingen afkomstig zijn van aanhangers van de Partij voor de Vrijheid, bevestigde hij vrijdag een bericht hierover van RTV Oost. ,,Het gaat om tientallen bedreigingen met de dood. In die mails wordt tevens duidelijke steun betuigd aan Wilders.”

De kersverse senator stelde deze week vragen over de beveiliging van de fractievoorzitter van deze partij, Geert Wilders. Hierin stelde Yildirim de vraag of Wilders niet zelf door zijn opvattingen schuldig is aan zijn mogelijk onveilige leefsituatie.

Yildirim kreeg donderdag een envelop binnen met daarin een ‘cursus anti-islamitische inburgering’. Hierop is onder meer een afbeelding van de Turkse president te zien met achter hem hakenkruizen. Verder wordt gedreigd dat de vrouw van Yildirim, fractievoorzitter van de SP in Zwolle, zal worden verkracht.
Yildirim wil geen beveiliging door de politie na deze bedreigingen. ,,Ik vind het alleen belangrijk dat deze geestelijk zieke mensen worden opgespoord en gepakt.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here