Turkije leent geld voor dam

0
5

Turkije leent 1,2 miljard euro van een internationaal consortium voor de bouw van een enorme dam in de Tigrisrivier. Dit meldde het Turkse persbureau Anatolia dinsdag.

Het damproject is omstreden omdat het historische plaatsje Hasankeyf in het reservoir van de dam terecht zal komen en duizenden Koerden die in deze regio wonen zullen moeten verhuizen.

De Ilisudam wordt net buiten de plaats Dargecit gebouwd op ongeveer 45 kilometer van de Syrische grens. In 2014 moet de dam in gebruik genomen worden. Het consortium bestaat uit veertien bedrijven waaronder de Turkse Watermanagement autoriteiten en financiers uit Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland.

Activisten die het project willen tegenhouden hebben het Europese Hof voor de Mensenrechten een petitie aangeboden. De activisten proberen buitenlandse financiers ervan te overtuigen geen lening te verstrekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here