Bozkur op de bres voor moslims

0
1

Emine Bozkurt, Europarlementariër namens de PvdA, bespreekt donderdag 2 augustus plannen om de integratie van moslims op Europees niveau te bevorderen. Zij doet dit bij de NMO in het radioprogramma Verkenningen, in discussie met presentator Bernd de Boer.

De Europese sociaaldemocraten (PES, Party of European Socialists) willen de dialoog tussen moslims en de politiek op gang brengen. Met dat doel heeft de PES het Netwerk voor Diversiteit en Integratie opgericht. Dit netwerk zal de komende tijd verschillende steden in de lidstaten aandoen; Den Haag beet onlangs het spits af. Bozkurt denkt dat de gesprekken van het netwerk met de moslims zal leiden tot een gedeelde toekomstvisie, te verzilveren in het partijprogramma voor de verkiezingen van het Europese parlement in 2009.

Hoe ziet die Europese moslim eruit? Heeft hij boodschap aan de Europese Unie? Kan het PES-Netwerk een halt toeroepen aan lastercampagnes door extreemrechts? En welke islam ondersteunt het Netwerk?

Het studiogesprek van Emine Bozkurt met Bernd de Boer maakt deel uit van het programma Verkenningen. Andere onderwerpen: in de zomerserie Bij de Buren een reportage over de uittocht van Nederlandse Marokkanen naar België; aandacht tenslotte ook voor een voedseltentoonstelling bij Imagine IC in Amsterdam Zuid-Oost.

Verkenningen
Uitzending: donderdag 3 augustus 2007 van 22.00 tot 23.00 uur op Radio 5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here