Jongeren voelen zich ontheemd

0
2

Turkse jongeren uit Amsterdam voelen zich minder verbonden met hun buurt en stad dan volwassenen. Ook Marokkaanse jongeren voelen zich ontheemd. Dat blijkt uit onderzoek van de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam.

Turkse en Marokkaanse jongeren zouden zich meer sociaal geïsoleerd voelen dan autochtone jongeren. Zo bleek uit het onderzoek dat bijna drie op de tien Turkse jongeren weinig van zijn naaste familie verwachtten. Bij autochtone jongeren is dat één op de tien. Ook het aantal allochtonen dat het gevoel had niet begrepen te worden, lag bij allochtone jongeren hoger.

Gevoelens van discriminatie bepalen in belangrijke mate in hoeverre bepaalde groepen zich ingebed voelen in de maatschappij, stellen de onderzoekers. Door contact tussen verschillende etnische groepen te stimuleren, zouden jongeren zich daarom meer verbonden voelen met hun stad. Maar de kans dat verschillende etnische groepen met elkaar in contact komen is klein, stelt de onderzoeksdienst. Zeventig procent van de autochtone bevolking zegt vooral met leden uit de eigen etnische groep om te gaan, aldus DePers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here