Amnesty wil aandacht voor Turkije

5
2

Amnesty International grijpt de twaalfde editie van de Gay Pride in Amsterdam aan om aandacht te vragen voor de onderdrukking van homo’s en lesbiënnes in Turkije. Het festival is van donderdag tot en met zondag.

Mensen kunnen tijdens het festival en op www.amnesty.nl hun naam invullen op de petitielijst. De namen worden achteraf verwerkt in een paginagrote advertentie en in een populaire Turkse krant gepubliceerd.

Het doel van de actie is tweeledig. Met de advertentie vraagt Amnesty aandacht voor discriminatie van seksuele minderheidsgroeperingen in Turkije en vergroot ze het mensenrechtenbewustzijn onder de Turkse bevolking. Daarnaast steunen Amnesty en de duizenden Nederlanders met de advertentie publiekelijk het werk van de Turkse holebi-organisaties.

Uiteindelijk hoopt Amnesty dat de Turkse regering het strafrecht herziet en discriminatie van seksuele minderheden strafbaar stelt.

5 REACTIES

 1. aaaahhh wat zielig voor Amnesty International…. ze kunnen geen leden werven en geld inzamelen in Turkije.
  Dan maar elke kans grijpen om Turkije in het (zwarte) daglicht te brengen.
  We weten donders goed wat Amnest International bezielt.
  Waar is Amnesty International in al die arme afrikaanse landen. Amnesty International is net als vele organisaties een onderdeel van het Nieuwe Wereld Orde.
  Helaas wordt mijn bevolking (de Koerden) In Irak, in Turkije, in Syrie en in Iran misbruikt voor het Heilige doel het Nieuwe Wereld Orde. Wij lijden eronder. De wapens kwamen uit Amerika en Europa die mijn volk hebben vermoord. Wat is het verschil tussen hen die de wapens hebben gegeven en zij die de wapens tegen mijn volk hebben gebruikt.
  Of gaan ze nu zeggen “Wir haben’s nicht gewust” dat de wapens tegen de bevolking gebruikt zou worden.
  Amerika heeft voor dit jaar weer een deal van 20 miljard aan wapenexport naar de landen in het Midden-Oosten.

  ROT TOCH OP MET JULLIE WAPENS EN JULLIE ZOGENAAMDE AMNESTY INTERNATIONAL EN ALLE ANDERE ZOGENAAMDE GOEDE DOELEN ORGANISATIES. DE WERELD ZOU VEEL VREDIGER ZIJN ZONDER JULLIE BEMOEINIS.
  DE VRIJE KOERD

 2. joh als jij homo bent dan ben je homo of lesbien. homo’s en lesbiennes hebben in turkije meer recht dan in welk land dan ook. oprotten met amnesty. als je wilt opkomen voor mensen ga dan maar eens bij de amerikanen zeiken, die elke dag mensen vermoorden in irak en afghanistan, die mensen (de burgers) hebben toch ook rechten of niet? ze willen mijn vaderland (turkije ) alleen maar met problemen opzadelen. oprotten ***

 3. een goed initiatief…

  velen denken dat homo’s in Turkije het goed hebben, maar dan kijken ze alleen maar naar de bekende homo’s op TV (die overigens geen van allen zeggen dat ze homo zijn)…zelfs de meest verwijfde homo op TV zegt dat hij op vrouwen valt maar de juiste nog niet heeft gevonden)…hoezo tolerantie en vrijheid?

  Turkije is wat dat betreft een raar land…ze bestaan, dat weet iedereen al eeuwen, maar z mogen geen naam en persoon zijn, het zijn dingen, entertinment, het is een rol of het gaat alleen om de sex…echte mensen met een identitit zoals ieder ander zijn het niet…mannnen denken nog veel ‘een gat is een gat’en hebben sex met wat dan heet passieve homo’s…tegelijk hebben ze vaak een vrouw en kinderen.

  op het moment dat een passieve homo ook een man is en zijn recht als mens opeist, is het meteen een gevaar voor de conservatieve, macho mannen samenleving.

  zo kan je absoluut geen baan krijgen als openlijk homo. niet bij de oveheid, maar ook niet bij banken, bedrijven etc…

  eigenlijk alleen maar in de entertainment, de hetero’s laten lachen met stereotype nichtenbeelden over homo’s en de eeuwige grappen over mannen en vrouwen waar turken nog steeds om lachen…

  en dan hebben we het nog niet eens over travestieten of transgenders.

  Bulent ersoy is nog iets anders dan de honderden transgenders in en rond beyoglu, die uit het hele land daarheen komen omdat ze daar elkaar beschermen en zij daar enigszins een eigen circuit hebben. wat helaas bijna alleen maar uitmondt in prostitutie omdat ze ergen vn moeten leven maar dat niet in de reguliere economie kunnen en of mogen.

  dat de politie hen slaat, venedert en dat anderen hun rechten met de voeten treden is daar de reden voor. maar ook dit is omgekeerd in hun nadeel en om hen te stigmatiseren. terwijl een travestiet wordt omgereden langs de snelweg, duurt het 2 uur voordat er hulp komt. sindsdien zijn transgenders en travestieten slaags met de politie als er weer iets gebeurt waarin ze worden gediscrimineerd.

  en dan ook nog de vekrachtingen. of de afronseling door pooiers waarbij de politie hen niet helpt omdat het mannen zouden zijn…

  nee nee, in Turkije is nog lang geen prake van homorechten als rechten die iedereen heeft. wat er is is niet noemen, niet benoemen, het bestaat, ‘een slang die mij niet aanraakt mag 1000 jaar leven mentaliteit…maar of ze hun rechten hebben is iets anders…

  helaas mensen, niet iedeeen is even bekend en onaanraakbaar als bulent ersoy, zeki muren, of bendeniz, rober hatemo of Selda bagcan…en dit zijn nog maar een paar bekende turken die er zelf niet eens voor uitkomen!

 4. voor sommigen is het alleen maar een ‘mooi verhaal’ voor anderen is het de keiharde waarheid van het bestaan.

  goed initiatief.

  Die activist uit Ankara laatst op TV heeft mij doen inzien dat het inderdaad geen pretje is om als homo in Turkije te leven. Al is het er wel beter dan in Iran of Irak of Afghanistan, maar waar wil je je mee vergelijken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here