Turkije op 4e plaats Songfestival

1
1

Kenan DoÄŸuluTurkije heeft het niet gered op het Eurovisie Songfestival. Kenan DoÄŸulu’ bleef steken in de top 5. Servië heeft uiteindelijk de finale van het Eurovisie Songfestival gewonnen. Tweede werd de bizarre act van Oekraïne en Rusland haalde de derde plaats. Turkije en Armenië eindigden op de vierde en vijfde plaats.

De puntentelling werd opnieuw hevig gedomineerd door vriendjespolitiek. Zo gaf vrijwel elk land de 12 en 10 punten aan een buurland. Vooral de Balkanlanden, de voormalige Sovjetrepublieken en Scandinavië deden dit.

De grote uitzondering daarop is West-Europa. Nederland, België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland gaven 12 punten aan Turkije.

1 REACTIE

  1. kenan dogulu heeft het heel goed gedaan.4de plaats is ook goed,maar die van servie is terecht 1ste geworden….molitva mooi nummer!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here