Turkije blundert met promotie-cd

0
2

Het Turkse ministerie van Cultuur en Toerisme is in verlegenheid gebracht door een blunder van een van zijn medewerkers, zo meldt de Volkskrant.

Het leek zo’n leuk idee: produceer een muziek-cd met de volksliederen van de vijf Turkse buurrepublieken en stuur die naar de Turkse ambassades van Azerbeidzjan, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan en Turkmenistan, waar ze kunnen worden uitgedeeld aan het publiek.

Alles leek goed te gaan totdat de Turkse cultureel attaché in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe het hoesje van de cd eens goed bekeek. Daarop stond een kaart van de Kaukasische republieken, waarbij de door aartsvijand Armenië bezette delen van Azerbeidzjan –zoals Nagorno-Karabach en Kelbecer – tot Armeens gebied werden gerekend.

De Turkse ambassade in Bakoe vindt dat de cd uit de roulatie moet, maar de ministerie in Ankara oordeelt anders. ‘De ontwerper van de kaart staat bekend om zijn patriottisch gevoel en op zo’n kleine kaart kan je nou eenmaal geen details zetten.’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here