Student woedend om Koerdistankaart

27
6

Een tijdens een college vertoonde landkaart waarop Turks-Koerdistan stond vermeld is een Turkse student aan de Universiteit van Amsterdam volledig in het verkeerde keelgat geschoten. Dat bevestigt woordvoerder Godfried Jansen van de Universiteit nadat de Turkse krant Hurriyet uitgebreid over de zaak berichtte.

Een Chinese professor toonde de kaart op 15 maart tijdens een gastcollege aan de International School for Humanities and Social Sciences ISHSS, dat is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. De landkaart diende ter illustratie van een verhaal over een oliepijplijn in Azië, vertelt Jansen.

Op de kaart stond echter de vermelding ‘Turks-Koerdistan’. De jongen, een uitwisselingsstudent, pikte dit niet, omdat Turks-Koerdistan als aparte staat niet bestaat schrijft Elsevier.

27 REACTIES

 1. Het is niet juist dat er in een landkaart een staat wordt afegebeeld die niet bestaat. Ik ben het ook niet eens dat de koerden een eigen staat mogen hebben, de lazen zeggen toch ook niet dat ze een eigen staat of land willen?de mensen in het westen van Turkije toch ook niet. Turkije is een land die bestaat uit Islamieten, Joden, Christenen, dus ook uit Armeniers, koerden, lazen enz.
  We zijn allemaal Turken en we moeten zo leven.Turkije en Turken moeten als een persoon reageren en niet dat iedereen iets anders wil en doet en dit al helemaal niet probeert te bereiken door geweld te gebruiken. Mensen moeten een worden. Maar dit is mijn mening en ik heb respect voor mensen met een andere mening.
  Ne mutlu Turkum diyene!Yasasin Ataturk

 2. Ja wel Koerdistan bestaat wel en Zulke verwaarde studenten die niets weten van de geschiedenis en alleen maar vanaf klein of aan met sprookje en leugens en vervaalste versie van de gecshiedenis groot gebtacht zijn en geen kennis over de koerden heeft moet dit toch wel accepteren. Want het is een feit en een feit kun je ook controleren!

  En dat die student zo naief is en die feiten niet kent en geen kennis heeft over de koerden, wil niet zeggen dat een universiteit ook zo naief is!

  Want NIET alleen turken hebben recht op een land laat dat heel duidelijk zijn de koerden zijn net zo als jullie mensen en hebben net zoveel recht op een land en vrijheid als de turken!

  Dus dat fasistische gevoelens en haat van sommigen achtergestelden net zoals die student tegen de koerden en koerdistan moet een keer afgelopen zijn!

  Kleine samenvatting voor mensen die niets van of over Koerdistan weten!

  Voor alle duidelijkheid dit is de echte versie van de geschiedenis niet de sprookjes of de verdraaide versie die heelveel het over hebben!

  In 612 v. Chr. beëindigen de koerden samen met de Chaldeeën de heerschappij van de
  Assyriërs. Ze nemen de hoofdstad Niniveh in, dit jaartal is tevens het begin
  van de jaartelling van de Koerden. De stammen gaan steeds meer samenwerken,
  wat in de tiende eeuw leidt tot de stichting van de Mervani Staat, een staat met regionaal bestuur voor 40 Koerdische vorstendommen. Er is echter geen centrale regering.

  Rondom de Koerden ontstaan twee grote rijken, de Ottomaanse en het Perzische Rijk. De rijken raken in de 16e en 17e eeuw met elkaar in oorlog. De meeste Koerden kiezen jammer genoeg de kant van de Ottomanen, in ruil
  voor het kunnen voortzetten van hun leven op eigen grond.

  De Koerden aan de kant van de Perzische sjah spreken hetzelfde af, waardoor er voor de Koerden
  niet zo veel verandert. Er ontstaan vijftien emiraten met aan hoofd een emir uit een Koerdische familie.

  Wanneer in 1639 de sultans van het Ottomaanse Rijk en de sjah van Perzie vrede sluiten, trekken zij een streep dwars door het Koerdische grondgebied en het koerdische grondgebied wordt als een taart verdeeld.
  Hiermee is de eerste deling van het grondgebeid van de Koerden een feit.

  Elders ontstaan staten met een eigen regering, de Koerden zitten echter klem tussen twee wereldrijken en kunnen dus geen eigen staat vormen. Dus de turken en de perzen hebben nooit de koerden een eigenland gegund en nu nog steeds ook niet!

  De tweede deling vindt plaats in 1920, dan wordt in de het verdrag van Sèvres het grondgebied van de Koerden, door Engeland en Frankrijk, als een taart verdeelt in zeven stukken. Onder de landen Turkije, Irak, Iran, Syrië, Armenië en Azerbeidzjan. De grenzen van deze verdeling zijn tot op de dag van vandaag nog steeds van kracht.

  Turkije dat aan de kant van de Duitsers stond, moet als verliezer van de oorlog toestaan dat de Koerden zelfbestuur krijgen. Voor het eerst en voor het laatst (lijkt het)hebben de Koerden een eigen staat op Turks grondgebied. De nieuwe
  machtshebber van Turkije, Atatürk vind het verdrag van Sèvres vernederend en accepteert deze niet. Hij organiseert een succesvolle opstand tegen de Britten en Fransen. Dit resulteert in een nieuw verdrag, namelijk die van Lausanne in 1923.

  Hierin wordt geen woord meer gerept over de Koerden. Atatürk verbiedt als eerste de Koerdische taal, media en de organisaties. Door het harde optreden van de Turkse staat tegen de Koerden, ontstaan er herhaaldelijk conflicten tussen beide partijen. Na de Tweede Wereldoorlog
  (1939- 1945) ontstaat de machtsstrijd tussen de VS en de Sovjet-Unie. In Oost-Koerdistan wordt met de Russische steun door de Koerden de republiek Mahabad uitgeroepen.

  Deze onafhankelijke Koerdische staat richt het onderwijs, landbouw en gezondheidszorg in zoals ze zelf wil. De Koerdische staat heeft zelfs een eigen vlag, kranten en een radio-omroep. De Amerikanen zien deze invloed van de Russen met lede ogen aan en steunen hierbij de Iraanse regering om het westen van Iran weer onder controle te krijgen. Onder druk van de Amerikanen
  moeten de Russen zich in dat gebied weer terugtrekken en wordt de Koerdische opstand door Iran bloedig neergeslagen. De staat heeft dan nog maar amper een jaar bestaan. Sindsdien hebben de Koerden nooit meer een eigen staat gehad. Als je het autonome gedeelte van Noord Irak niet meerekent. Daar gold een vliegverbod, om Koerden te beschermen tegen Saddam en een eventuele gifgasaanval. Nu Irak van Saddam bevrijd is, is het nog maar de vraag wat de toekomst voor de Koerden in deze regio bieden zal.

  Dit was maar een korte samenvatting voor mensen die de koerdistan altijd ontkennen.

  Ik heb maar 1 boodschap voor de ontkenners of voor die verwaarde student en dat is: laat je goed informeren over de feiten en geschiedenis van de koerden en koerdistan voordat je netzo als die verwaarde student te keer gaat want daar bereik je niks mee.

  En als je de juiste geschiedenis van de koerden en van koerdistan gelezen hebt dan is er maar 1 conclusie en dat is dat ons land Koerdistan is Bezet door Turkije, Irak, Iran, Syrië, Armenië en Azerbeidzjan! En trouwens net zo bezet als Irak nu door de Amerikannen!

  GR.

 3. wie weet eigenlijk meer?

  Een domme student die niets weet en gemanipuleerd is door attaturk’s ideologies of een professor op zo”n positie.

  Kijk die student die ook zo gefrustreerd doet!

  Echt lachen is dit, ik wil alleen ma zeggen wat een domme student, want met zijn stomme actie en fasistische iedeen en vervalste geschiedenis die hem verteld is kan hij de geschiedenis van de koerden en koerdistan niet uitwissen!!!!!

 4. Aan Arjan: Jij hoeft aan niemand uit te leggen wat de geschiedenis van de Koerden zijn. Het gaat hier ook niet om de geschiedenis van de Koerden. Zoals eerder gezegd de grenzen staan bekend bij de VN. Jij beschuldigt zoals de andere Nederlanders dat de Turken haat gevoelens hebben jegens Koerden dat is nooit het geval geweest en zal nooit gebeuren, dat wij problemen hebben met separistische koerden is het gevolg dat wij problemen hebben met verschillende landen. Landen zoals Nederland zetten hun tegen ons op door zo’n kaart te tekenen. Waarom beginnen we niet hier met een nieuwe kaart of een oude kaart weer in leven roepen. Vlaams-Brabant, zou mooi zijn op de kaart, toch? Eeuwen geleden was dat toch één, waarom nou niet weer!!! Molukkers zouden toch een land krijgen, Gelderland zou een mooie plaats zijn voor hun. Het wordt ook eens tijd dat Friesland een eigen land heeft. En de oud-nieuwkomers moeten maar ook een land krijgen want meeste zijn hier geboren en een terugkeer zou eeen deportatie betekenen en dat is verboden volgens de Internationale verdragen. Oh jah we zijn de Nederlanders vergeten, maar Nederland is VOL volgens de nieuwe kaart van mij mogen ze wel naar een ander planeet. Zij voelen zich toch zo superieur t.o.v alle ondere volkeren. Mooi.

 5. Weer zo een domme Turk evanls die Selma. GATVERDAMME!!Wat een walgelijk geval!

  Selma.. ÇATLAAAAAAAAAAAAAA!!! PATLAAAAAAA!!! Zart Zurt.. carttttt

  🙂

 6. Turks Koerdistan bestaat niet, althans niet officieel. Dus mag het ook niet op universitair niveau gebruikt worden. Het is niet aan een student om dit recht te zetten, maar wel begrijpelijk dat hij zich druk heeft gemaakt.

 7. Net op het moment dat ik wilde schrijven dat “Arjan” het heeft over de geschiedenis en niet over waar het onderwerp over gaat zag ik dat Serdar in principe (!) hetzelfde heeft geschreven. Koerden zijn voor de Turken geen probleem, de PKK is het probleem. Deze terroristen vermoorden vooral Koerdische kinderen en niemand die zijn mond opentrekt. Eerlijk toegegeven ; de meeste Turken hebben door de PKK ook gegeneraliseerd, maar dit is helaas een oorzaak/gevolg verhaal, zo zijn mensen in het algemeen nu eenmaal.

  “Koerdistan bestaat” ik zie geen officiele grens, geen parlement, blablabla. Ik vind het zo onnodig en jammer dat ik dit ter sprake moet brengen terwijl het zo klinkklaar is.
  Het blijft op deze manier een “never-ending-story”. Wordt niemand daar moe van??????

  Ik begrijp dat veel Koerden reageren uit gevoelens ipv relativering. Op zich wel begrijpelijk, ik zou het ook doen.

  Zoals we allemaal weten is Turkije niet opgebouwd uit Turken maar uit veel afkomsten. Wat is er nu mooier dan dat? Ik nodig jullie uit om samen met de Turken, Laz’en, Arabieren en alle anderen samen iets op te bouwen.

  We hebben allemaal gezien dat mensen die neigen naar PKK de regio Zuid-Oosten hebben vernield. de PKK heeft leraren vermoord zodat de bevolking lekker “dom” kon blijven en zich zou aansluiten. Kijk eens wat voor een export er nu is en de potentie die nog niet volledig is gebruikt.

  Maak daar gebruik van in vrede en broederschap.
  Zorg voor voedsel op tafel, je gezondheid en je welzijn van jezelf en je dierbaren.

  Dat Prins zo onrespectvol handelt is jammer.

 8. Oh ja,

  Ataturk heeft gelijkheid voor iedereen bewerkstelligt met een immense ideologie. Dat valt niet te overzien.

  AGI, Wie probeert de geschiedenis van de Koerden te wissen?!

  Kom eens nou uit het verdomhoekje, doe niet zo zielig. Met alle respect voor de “Afro-Americans”; die doen ook hetzelfde.
  “Wij worden onderdrukt” Wat wil je als je jezelf zwak opstelt ipv studeert en daarom sociaal en economisch niet kunt mee kunt doen? Dat geldt voor iedereen overal op deze aardbol.

  Doe mee met de maatschappij zodat je als mens (als allereerste) je plek krijgt. Hou op met etiketten plakken.

  Ik heb Koerden als goede vrienden. Interesseert mij het nou of ze Koerd of Turk zijn?!?!

  Petje af voor hun karakter als MENS !!!!

 9. Arjan, aub geen onzin uitkramen…Ik wil je er even op wijzen dat ik het ermee eens ben dat de Koerden recht hebben op een eigen land. Dat stukje land is ze beloofd door de Engelsen. De Engelsen en vele andere Europese landen wilden maar al te graag Turkije onderverdelen maar je weet dat dat geen enkele Europese mogendheid is gelukt. Weet je wel toch? Maar goed beste Arjan, de Koerden bestaan als “minderheid” in Turkije. Als ze een eigen land willen moeten ze maar even aankloppen bij de landen die ze dat hebben beloofd, Engeland bijvoorbeeld.
  Oww ja en Arjan, dat Nederland bestaat is puur een kwestie van toeval dat weet je toch wel…ennuuh Nederland is bevrijd door niet alleen de Canadezen maar ook door de Marokkanen, maar dat wist je natuurlijk niet. Ik raad je dus aan om je eerst even te gaan verdiepen in de geschiedenis van je eigen land en hou je Europese neus uit de buurt van Turkije!

 10. Een kaart bedacht door separatistische beweging ’s groeperingen ook wel de echte terroristen.
  Deze kaart word ondersteund door Amerika en Europa.
  Wie kan zich nog de training ’s kampen van de PKK in Nederland herinneren.
  Nederland heeft meegewerkt aan de 30000 duizend moorden in Turkije.
  Maar Amerika, Europa en vooral Nederland heeft de grootste fout gemaakt in hun bestaan, namelijk kapot maken van andere beschavingen door eeuwen heen, daar zijn ze namelijk goed in.
  Voorbeelden zijn genoeg.
  Door massamoorden op de Joden in de Tweede wereld oorlog zijn de eerdere genociden door Amerikanen en Europeanen vergeten. Toeval? Nee, het was de grootste dekmantel operatie in de geschiedenis.
  Wie de bal kaats mag hem ook terug verwachten niet waar! Als je slecht bent zal het ook slecht met je beëindigen.
  Als Jezus ooit terugkeert op aarde zal hij dan de Europeanen en Amerikanen omarmen?
  Dacht het niet!

  Maar ooit zullen de gepeste allochtonen ook hun land eisen in Europa en Amerika.
  Dillema niet waar, hoe gaan de grootmachten dan reageren? Met genocide.

 11. Aan Prins: “Weer zo een domme Turk evanls die Selma”, dit soort uitspraken zijn ongegrond en er ontbeert een adequate uitspraak. Dit zegt genoeg over mensen zoals jouw dan mij.

 12. Beste Landgenoten,

  Weer een discussie die onder de gordel wordt gevoerd. Het klopt dat een aantal landen een aantal keer een Koerdistan hebben opgericht op hun eigen initiatief. Dat is verder door niemand erkend (net zoals Noord-Cuprus, is ook nooit erkend door andere landen).

  De Koerden zijn decennia lang gebruikt door ‘profiteurs’ met leugens over eigen grenzen en landen. Helaas zijn ze daar op ingegaan. De Koerden hebben destijds ook gekozen voor de Ottomaanse Rijk, klopt helemaal. Alleen moeten we de waarheid op dit moment onder ogen zien.

  Een Moslim of een Turk mag en kan niet tegen Koerden zijn. We leven allemaal samen en we hebben allemaal de Turkse Nationaliteit, net zoals de Koerden die in Turkije wonen. Wij hebben hier in Nederland ook de Nederlandse Nationaliteit, maar we zijn wel van Turkse afkomst.

  We moeten met elkaar in discussie blijven en van gedachten wisselen. Maar we moeten hier geen propaganda voeren voor de PKK,Kongra-Gel, ETA, IRA of andere terrorristische organisaties.

  Dan adviseer ik jullie allen om je klacht te deponeren bij de medewerkers van de Turkse Consulaar te Den Haag.

  Diba

 13. Arjan had je nog wat te zeggen? NOU? Don’t hear you??
  Aan Arjan en de rest van de nederlanders die zelfde denkwijze als Arjan hebben>>> Luister alsjeblieft nogmaals naar jullie eigen volkslied . . .!!

 14. beste nederlanders van welke komaf dan ook, waarom toch altijd weer zoveel verdeeldheid en strijd! als ik de commentaren lees kun je bijna begrijpen dat er overal oorlog, haat en nijd is. gelukkig dat er mensen als Aykut en Diba zijn, mensen die begrijpen dat het uit onszelf moet komen om elkaar te accepteren, wie je ook bent en waar je leeft. ik ben hollander en weet dat er friezen zijn en duitsers en dat ons land bevolkt is met zovele mede-nederlanders, waar dan ook vandaan. ik hou van mijn land en ben er trots op en dat mogen jullie ook allemaal zijn en zeker op het land waar je oorsprong ligt.. ik hou ook van türkiye en ken daar mensen. zeg maar eens wat vaker seni seviyorum in plaats van elkaar te verwensen met woorden

 15. Selma :
  In een land kan heel makkelijk een Staat bestaan, dan heb ik het over een federaal staat, ooit van gehoord?Net so als de koerden in Irak die hebben ook als ware een federaal staat binnen de huidige Irak of in de moderne democratische landen als Canada of Zwitserland

  Maar jammer genoeg is jouw lovende Turkije niet verstandig genoeg en gunt de koerden dat niet en vindt dat ze door kunnen gaan met die achterlijke& fascistische beleid om iedereen met geweld een Turk te maken of een berg-turken te noemen en de wil van miljoenen koerden in een doofpot te stoppen.

  Wij gebruiken geen geweld, het enige wat wij als koerden willen is vrij zijn net zoals iedere ander volk, vrij zijn van arabieren, perzen en van de turken!

  Je bent toch ook eens dat ieder volk het recht moeten hebben om over zijn/haar lot te kunnen beslissen en niet dat een andere dat voor hen doet (Perzen, arabieren en turken)?

  En elke fascistische en gewelddadige actie van de Turkse leger tegen het Koerdische volk kan een reactie verwachten.

  Wij willen dit probleem ook heel graag oplossen op een vredige manier van daar al die wapens-stilstanden die de PKK aankondigt achter mekaar zonder dat Turkije daar gebruik van maakt en jouw lovende Turkse regering verwerpt dat elke keer met de smoes van (we gaan niet onderhandelen met terroristen) heel slap!

  De koerden in de Turks bezette-Koerdistan steunen de PKK en de DTP dus deze partijen bestaan uit koerden.

  Dus je kunt een volk die uit miljoenen mensen bestaat niet voor een terrorist gaan uit maken. Maar ja dat doet Turkije jammer genoeg wel. Als of ze daar mee wat oplossen?

  Hoelang is er oorlog tussen Turkije en de PKK. Al bijna 23 jaar. Heeft dat wat opgeleverd? Nee behalve doden en onschuldige mensen!

  Maar Turkije wil niet onderhandelen dan moet ie maar ook voor de gevolgen klaar staan zo als je ziet aantal dagen terug al zijn er 9 Turkse soldaten omgekomen en der zullen misschien nog tien tallen of honderd tallen omkomen maar wij als koerden strijden al zolang en we zullen ook nooit die strijd opgeven en voeren hem juist op tot dat wij die vrijheid bereiken die we zelf willen en niet die karton vrijheid van figuren als Erdogan of je Top militairen van jullie voor ons gaan verzinnen of beter gezegd ons van allerlei culturele rechten verbieden?

  Selma jij hebt in NL een leuke rustige leven en aan jou comment te zien je hebt geen idee in wat voor situatie die koerden daar leven.

  Serdar:

  Ik heb heel kort iets over koerden en Koerdistan verteld omdat er genoeg labiele mensen zijn die dat niet kennen met alle respect.

  En ondanks wat daar heel kort iets over Koerdistan staat, begrijpen heel veel volgens mijn nog steeds niet en ze zijn ook nog so dom en labiel om dat ook nog te ontkennen de geschiedenis ontkennen…………

  Vertel mij maar hoeveel turken genoeg kennis hebben de geschiedenis van de koerden. Ik denk misschien met jou er af 0.000001. gezien hoeveel bullshit ik hier allemaal lees.

  O ja dat jullie problemen hebben met separatistische koerden is niet alleen het gevolg dat jullie problemen hebben met verschillende landen. Nee maar ook het gevolg van de fascistische en achterlijke beleid van de Turkse regering. Een achterlijke beleid

  Die:

  1- Miljoenen koerden verbiedt om in zijn of haar moedertaal te onderwijzen.

  2- Die de koerden niet eens die vrijheid gunt en geeft die de koerden zelf willen hebben maar de Turkse regering kan de koerden niets anders bieden dan een karton vrijheid

  3- Verbod op een fatsoenlijk tv station die vrij is van allerlei Turkse censuur en in het Koerdisch kan uitzenden voor miljoenen koerden.

  4- De mensen rechten schendingen die Turkije zo vaak schendt VB: in die wilde gevangenissen wat betreft folteringen die tegen de politieke gevangen koerden enz…, wat vaak leidt tot al die rechtszaken tegen de Turkse regering waarbij de Turkse regering in bijna alle gevallen boetes moet betalen.

  5- Het niet erkennen van de koerden als een volk binnen de huidige Turkije. Dat jij een turk bent dat is te begrijpen. Maar dat wil niet zeggen dat miljoenen koerden met dwang zich ook Turks moeten voelen of zijn en berg turken noemen? Dit is toch belachelijk…

  6- Het verbod op een fatsoenlijke Koerdische partijen. Weet je hoeveel Koerdische partijen of kranten de laatste tijd gesloten en verboden zijn met zulke ongeldige smoezen. Of de DTP die op allerlei manieren door zulke achterlijk artikels uit jullie grondwet tegen wordt gewerkt….

  7- En het feit dat je een cel straf krijgt als je een persconferentie geeft in het Koerdisch. Is toch belachelijk? DIT IS FASISMEEEE

  8- Of het maken van reclames voor ons nieuwjaar feest Newroz en niet hoe jullie het noemen Nevrus. Want Nevrus betekent niks in het Koerdisch maar het feit dat jullie de koerden verplichten om op die flyer’s Nevrus moeten zetten omdat het letter W niet in de Turkse alfabet voorkomt en dat je daarvoor ook nog 6 maanden cel straf kan krijgen als ze Newroz op een flyer zetten is al bewijs genoeg op zich hoe fascistisch deze regering is?

  Nou wat denk je dan? Dat we dit allemaal moeten accepteren en dat Turken voor ons moeten gaan uit maken hoe wij ons feesten en gelegenheden moeten noemen of schrijven of vieren……… en dit is ook nog maar 1 van de kleinste problemen die ik heb genoemd.

  9- Of kijk maar naar Turkije hoe welvarend is geworden voor de Turkse regio’s, allerlei faciliteiten en weder opbouw projecten. Maar van al deze wederopbouw projecten zijn de Koerdische regio’s jaren lang buiten beschouwing gehouden net of ze geen mensen zijn en jullie hebben van de turks-bezette Koerdistan een militaire kamp gemaakt. Je ziet alleen maar militairen en soldaten. Vraag jij je zelf niet eens af in wat voor milieu onze kinderen of die mensen daar hun leven door brengen? en de werkloosheid die daar heerst wat leidt tot de verspreiding van de koerden over heel Turkije.

  Ik vraag me af of jij Serdar en ook aan alle andere ontkenners of jullie überhaupt al deze feiten die ik genoemd heb wel weten???

  Iemand die deze harde feiten ontkent moet heel erg blind, doof , naïef en Achterlijk zijn.

  En op al deze achterlijke & fascistische acties van Turkije is een reactie te verwachten van af de kanten van de koerden en reken daar maar op. Dat zijn die kinderen die in dat vuile milieu opgroeien en vanaf klein of aan alleen maar 1 ding zien wapens, en militaire kamp die een regio op een heel onrechtvaardige wijze regeert. En al deze oorzaken hebben als gevolg dat zodra die kinderen 17, 18 of ouder worden het geen andere keus hebben dan de bergen ingaan zich zelf aan sluiten bij de PKK en gaan vechten tegen die onrechtvaardigheid waar ieder van jullie en de heel wereld hier tegen over blind en doof zijn of doen als of en jullie hebben ook nog eens het lef om deze kinderen of mensen ook nog terroristen te noemen.

  De tijd waar we nu in leven is niet 1920 meer of de tijd van de sultans dat de koerden toen alles moesten pikken of heel makkelijk gebruikt werden? Die tijd is voorbij.

  En het Koerdische volk en die separatistische koerden de PKK dus vechten tegen dat achterlijke, fascistische, oneerlijke dictatoriale beleid van de Turkse regering!

  En ik snap mijn god niet hoe velen van jullie zo een beleid kunnen goed keuren?

  Iemand die zo een misdaad goed keurt moet heel oneerlijk, onrechtvaardig, oneerlijk en begriploos zijn.

  Iemand met een schone geweten van binnen moet deze fouten en misdadigheden wel kunnen zien en afkeuren maar dat is bij jullie absoluut niet het geval en sterker nog jullie verdedigen ook nog mensen allen al deze walgelijke daden…

  De Turkse regering krijgt nu eindelijk een koekje van eigen deeg.

  Dus aub wij zijn geen terroristen. Als er iemand is die echt een terroristische beleid voert dan is dat de Turkse regering wel en de gene die deze terroristische daden goed keuren of over het hoofd zien zijn heel blind en naïef en Terrorist.

  Ik weet cker dat nu al heel veel mensen zijn die de bovenstaande harde feiten propaganda noemen? Dat omdat ze niks terug kunnen zeggen!, maar ik neem ze ook niks kwalijk want ik zou ook alles als een naïef mens ontkennen als ik ook in so een zwakke positie zou staan als die van velen van jullie….
  Het probleem is eigenlijk dat er mensen zijn die niets weten over een onderwerp maar heel blind en naïef zomaar een comment geven.

  Maar jammer genoeg voor jullie zijn de bovenstaande harde feiten wel de waarheid wat heel veel van jullie niet kennen want heel van jullie zien maar 1 ding: en dat is wat die regering van jullie je vertelt Propaganda en de werkelijkheid verdraaien tot onjuiste informatie. Helaas zijn er zo veel mensen ook zo labiel en naïef moet ik zeggen om dat ook nog eens te gaan geloven voordat ze eerst controleren of dat überhaupt wel waar is of dat van een betrouwbare bron komt?

  Jullie zitten hier allemaal hier in NL en profiteren van alles waar elke Nederlander ook het recht op heeft en hebben makkelijk praten en van af achter je pc zitten heel veel van jullie bullshit te typen waar nergens op gebaseerd.

  Doe daar eens wat aan en neem even de moeite om beetje je zelf op te leiden en meer te lezen over de geschiedenis.

  Aykut:

  Jij vertelt heel veel bullshit vriend!

  De PKK bestaat uit koerden, en bewuste koerden die door hebben dat er zulke achterlijke figuren als jij in een regering zitten en een land zitten te regeren.

  De merendeels van de koerden steunen de PKK. Zie je niet hoeveel aanhang de PKK heeft in de turks-bezette Koerdistan. Ze hebben miljoenen aanhang. Zoals ik al zei merendeels. Zal ik jou vertellen hoeveel reservisten de PKK in 1992 had en ook nog in de turks-bezette Koerdistan 110.000 strijders dat alleen maar in de steden en die zijn er ook nog tot jou schrik voor alle duidelijkheid.

  I.P.V dat jij je het beleid van die fascistische regering goed keurt en niet terrorist noemt, maar juist die mensen die tegen onrechtvaardigheid vechten van die fascistische regering, wel terrorist gaat noemen zegt al genoeg over je kennis over dit onderwerp. 0.00 dus

  En dat je ook nog heel schijnheilig voor onze kinderen opkomt, daar kan ik echt niet tegen ok!

  Dat zijn de beesten van de MIT die zomaar iedereen oppakken met allerlei ongeldige smoezen o die is PKK o dat is PKK of elke onschuldige iemand die dood geschoten worden door de beesten van het leger.

  Hoeveel onschuldige kinderen zijn niet door de beesten van MIT verdwenen.

  De merendeels van de PKK strijders bestaan uit vrouwen wat in jou cultuur taboe is.
  En die vrouwen als ze worden opgepakt worden ze als eerst door de beesten van de MIT verkracht lees je daar wel eens over? Nee is het antwoord! De beesten van MIT zijn ook nog zo laf om daarna hun te doden en vervolgens te gaan pokeren op de lichamen van die vrouwen. Gewetenloze mensen……

  En wij doen niet zielig maar ik wil jou dat waarheid vertellen die jou niet en nooit verteld is en weet je ook waarom , omdat je echt blind en doof bent (aan je inhoudloze comment te lezen) dat je nooit van zulke walgelijke daden van jou regering hoort.

  Maar ook jij woont in NL en leidt een rustige leventje en je hebt niets in de gaten en weet geen ene flikker over dit onderwerp. Want het enige wat jij hoort is onjuiste, verdraaide feiten of sprookje vanaf je geboorte. Je hebt ook nog het lef en bent ook nog zo naïef dat je met al deze onjuiste, verdraaide feiten en sprookjes komt om over dit onderwerp een discussie zit te voeren.

  Vriend je moet niet denken dat iedereen zo blind en naïef is tegen over de waarheid als jij. Er zijn altijd mensen met genoeg kennis die jou kunnen uitlullen over dit onderwerp.

  Hoeveel koerden zitten vast in jullie wilde gevangenissen? 1000den

  En welke gelijkheid had jou lovende Attaturk bewerkstelligd? Behalve achterlijkheid waar heel veel van jullie tot de dag van vandaag last van hebben zo te zien.

  Daarvoor verwijs ik je naar die punten die ik bij Serdar heb genoemd!

  Jongen doe je ogen open wat heb je ervoor? Metalenplaat?

  Meltem:

  Ik vertel geen onzin voor alle duidelijkheid!

  Ik wil je erop wijzen dat in de tiende eeuw al, hadden de koerden Mervani Staat, een staat met regionaal bestuur voor 40 Koerdische vorstendommen.

  1– Maar in de 16e en 17e rondom de Koerden ontstaan twee grote rijken, de Ottomaanse rijk wat mongolen waren en vanuit Mongolië Centraal-Azië naar het huidige Turkije zijn getrokken en het Perzische Rijk.. De Koerdische grondgebied( Koerdistan) is vroeger door de sultans en van de perzen bezet gehouden

  2— Nadat de oorlog tussen het Ottomaanse rijk en de perzen afgelopen was, waren beiden in 1639 tot de conclusie gekomen dat ze vrede moesten sluiten en dat hebben ze ook gedaan, Maar deze twee fascistische rijken waar figuren als jij tot de dag van vandaag trots over (een fascistische beleid) praat, trokken toen al een streep dwars door het Koerdische grondgebied (Koerdistan) en hebben het als een taart verdeeld tussen beiden. Weet je überhaupt wel wat van al deze feiten van vroeger? Niet dat ik het denk aan jouw inhoudloze comment te lezen.

  3– Hiermee is de eerste deling van het grondgebeid van de Koerden een feit.

  4– Elders ontstaan staten met een eigen regering, de Koerden zitten echter klem tussen twee wereldrijken en kunnen dus geen eigen staat vormen. Dus de turken en de perzen hebben nooit de koerden een eigenland gegund!

  5– Na dat ze bezet hadden was ook bezet gebleven want de koerden konden dat niet terug draaien. Dat is het, het is toen bezet door het Ottomaanse Rijk en de sjah van Perzie en is ook bezet gebleven sinds dien tot de dag van vandaag.

  6—Na dat het Ottomaanse Rijk was gevallen in 1920 vond de tweede deling plaats. dan wordt in de het verdrag van Sèvres het grondgebied van de Koerden, door Engeland en Frankrijk, als een taart verdeelt in zeven stukken. Onder de landen Turkije, Irak, Iran, Syrië, Armenië en Azerbeidzjan. De grenzen van deze verdeling zijn tot op de dag van vandaag nog steeds van kracht

  7– En de huidige Turkije die allen maar uit was op zoveel mogelijk gronden als toenmalige verliezer , wou toen niets liever dan extra gronden die toen door de Engelsen en fransen werd veroverd. En de Fransen en Engelsen gaven toen de koerdische grondgebieden (Koerdistan) aan de turken cadeau, en de turken namen het ook aan en is sindsdien tot de dag van vandaag bezet gehouden en dit wordt ook nog ontkend door figuren als jij!

  8– Turkije dat aan de kant van de Duitsers stond, moest als verliezer van de oorlog toestaan dat de Koerden zelfbestuur krijgen. Voor het eerst en voor het laatst (lijkt het)hebben de Koerden een eigen staat op Turks grondgebied. Maar de nieuwe
  machtshebber van Turkije, Attaturk vind het verdrag van Sèvres vernederend en accepteert deze niet. Hij organiseert een succesvolle opstand tegen de Britten en Fransen.

  Dit resulteert in een nieuw verdrag, namelijk die van Lausanne in 1923

  Hierin wordt geen woord meer gerept over de Koerden. Attaturk verbiedt als eerste de Koerdische taal, media en de organisaties. Door het harde optreden van de Turkse staat tegen de Koerden, ontstaan er herhaaldelijk conflicten tussen beide partijen.

  Dus die lovende Attaturk van jou of van jullie waar jullie so trots op zijn heeft het verdrag van Sèvres verworpen, waarin stond dat eindelijk de koerden een eigen staat met zelf bestuur zouden krijgen maar hij verwierp dat en dat is precies wat de huidige Turkse politiek ook doet alles verwerpen en onrechtvaardigheid in de doofpot stoppen en zulke figuren als jij en nog miljoenen figuren als jij ontkennen en verwerpen dit waarheid ook nog steeds.

  Dit onrechtvaardigheid van de turken tegen over de koerden is de oorzak! En het gevolg is dat de PKK is ontstaan en tot de dag van vandaag het leven van de Turkse militairen zuur maakt in de bergen van de bezet Koerdistan!

  Dus ga nou niet bullshit vertellen dat wij geweld gebruiken. Ja normaal mensen kunnen veel bereiken op een vredige manier en met woorden! Maar de Turkse regering is so koppig en onrechtvaardig dat die de waarheid niet onder ogen durft te zien net zoals die lovende Attaturk van jullie, dus we hebben ook geen andere keus om de wapens op te pakken en om de waarheid aan het licht te kunnen brengen voor mensen en figuren die hier niets weten en zomaar bullshit vertellen waar nergens op gebaseerd is.

  En die meneer ay-KUT durft ook nog te spreken over een gelijkheid die Attaturk zou hebben bewerkstelligd???? Een achterlijke gelijkheid zou hij bedoelen!

  Schande is dit vind je ook niet?

  Ik vraag me af hoe jullie turken in Gods naam deze harde feiten überhaupt kunnen ontkennen?

  Want wat jullie vertellen is BULLSHITTT oké voor de duidelijkheid!

  Lezen jullie wel eens? Gaan jullie niet eerst informatie opzoeken voordat je überhaupt over iets gaat hebben zodat je op z’n minst serieus genomen kan worden!

  Heb je nu niet het gevoel dat wat jij in je comment hebt gezet bullshit is en nergens op gebaseerd is?!

  Als je heel eerlijk bent vind je van wel maar als je nog steeds bij je inhoudloze comment blijft en al deze waarheid en geschiedenis (oorzak en gevolg) ontkent dan ben jij heel naïef en onrechtvaardig!

  Dus we gaan heelmaal niet bij de Engelsen en fransen aankloppen voor dit onrechtvaardigheid?

  Dat doen we bij de bezetters die nu ons land bezitten.

  Als de Turkse regering wilt onderhandelen en die feiten onder ogen durven te zien dan kan op een vredige manier heel veel bereikt worden.

  Maar zolang Turkije geregeerd zou worden volgens een ouderwetse grondwet van 80 jaar terug en dat fascistische beleid nog steeds voert wat Attaturk destijds had bedacht en de ideeën van de vroegere sulaten gaat supporten, blijven jullie altijd in oorlog, en onthoud heel goed wij vechten door tegen die onrechtvaardigheid en we geven die strijd niet en nooit op ook al zouden er nog duizenden doden vallen……………… tot dat de bezetter uit Koerdistan is verdreven en het lijkt onmogelijk in jullie ogen dat Koerdistan ooit een land zou worden, maar niets is onmogelijk als je ervoor gaat en nooit opgeeft!

  Aptalkiz :

  Veel heb ik niet over jou comment te zeggen want je hebt niets wat waard is behalve wat bullshit in je comment, ik vraag me af hou oud je bent? Ik klikte per ongeluk op je naam en ik werd in eens door gelinked naar een site waar wanhopige mensen zich inschrijven om aan een dame te komen! Veel succes met zoeken……

  Ik verwijs jou om de bovenstaande teksten te lezen!

  En laat 1 ding duidelijk zijn mensen: De koerden in jouw lovende Turkije zijn geen Turken en voelen zich ook niet Turks zoals jij het graag wilt zien en voor alle duidelijk ze zullen zich tot jou schrik ook nooit Turks voelen en nooit Turks worden!

  En zolang de koerden bestaan, bestaat Koerdistan ook voor alle duidelijkheid!

  http://www.armedforcesjournal.com/xml/2006/06/images/afj.peters_map_after.JPG.

 16. Aan Blackdragon,

  Je zegt het heel mooi!

  Als je slecht bent zal het ook slecht met je beëindigen.

  Dat is ook percies wat er met jouw turkije gaat gebeuren een slechte beeindiging!

  Je zegt het heel mooi nog mals!

 17. @Arjan
  Mag ik van je horen wat Koerden als jij vinden van de aansluiting van de TC bij de EU ? Ben je voor of tegen? Me dunkt dat vanuit het perspectief van de mensenrechten jullie het meest gebaat zijn bij aansluiting omdat de TC dan gedwongen wordt tot een betere handhaving van de universele mensenrechten. Dat vooruitzicht is er niet of minder als de TC zijn blik naar het oosten legt en een samenwerkingsverband aangaat met de andere turkstalige staten.

  BTW Je weet dat ‘men’ bezig is de Koerden als grotendeels verantwoordelijk voor de gevolgen van de Armeense migratie/deportatie aansprakelijk te stellen.

 18. Gorkum,

  Ik zelf als koerd zijnde en ik denk alle koerden zijn wel voor de toetreding van Turkij tot de EU!

  Want door druk van uit de Eu-landen mogen de koerden nu eindelijk koerdische spreken wat tot 10 of 20 jaar geleden taboe was.

  En door de druk van uit de Eu-landen mogen de koerden eindelijk Newroz feest vieren wat aantal jaren gelden nog taboe.

  En door de druk van uit de Eu-landen mogen miljoenen koerden eindelijk paar uur per dag op een turks zender koerdisch horen maar wel onder belachlijke strenge censuur van de MIT.

  We hopen niets anders dan dat Turkije lid zou worden,want dit is voornamelijk in het belang van de koerden!

  En over de genocide gesproken:

  De koerden die toen vochten, vochten onder het ottmaanse gezag dus onder het turkse gezag.

  Ze hebben een opdracht gekregen van de ottmaanse-rijk en ze hebben dat spijtig genoeg uitgevoerd.

  Maar hoewel de koerden mee zou hebben gedaan, zijn de koerden niet per direct verantwoordelijk maar het ottmaanserijk waar nog velen van jullie trots over praten en de walgelijke daden ontkennen!

  Maar ondanks dat, betreur ik dat en de koerdische schrijvers hebben vaak genoeg openlijk overgepraat en om excuss gevraagd.

  Wat vroeger gebeurd is, is gebeurd, maar je fouten toegeven en eventueel openlijk over praten en je mening over geven en om vergevenis vragen kan geen kwaad lijkt mij. En vanaf mijn kant betreur ik voor all die slachtoffers zowel van de die door de armenen gemaakt als door de koerden en vraag ik met een schoon geweten en openhart om verzoening en elkaar fouten onder ogen durven te zien en elkaar om vergevenis vragen en vergeven en je fouten TOEkennen! Alleen OP deze manier kan je verder met je leven en als buren naast mekaar leven.

  Maar niet wat bij jullie het geval is, iedereen bij jullie durft met geen woord hier over te praten in Turkije. En als er gepraat wordt dan is het niets anders dan mensen allen ontkennen! Als of je daar mee voor uit gaat terwijl bijna de heel wereld spreekt van genocide.

  En een schrijver als Urham pamuk die eindelijk zo dapper is om de waarheid aan het licht te brengen voor de gene die daar over blind praten, wordt per direct bedreigd en ook zo bedreigd dat ie ergens anders moeten kiezen als thuis basis.

  Of die andere armeens en turkse schrijver die ook over het genocide heeft gepraat, nou wat gebeurde met hem? BOEM! dood en de dader wordt ook nog geerd met turkse vlag en ook zo geerd dat mensen om zijn handtekening vragen en een foto met hem willen maken.

  Met deze conservatieve beleid van de Turkse-regering en volk kom je geen stap verder, en dat is ook 1 van de reden dat Turkije moeilijk geaccepteerd kan worden in de EU.

  Wat nu nodig is voor turkije, is een revolutie en van die conservatieve&kemalistische en nationalistische systeem af.

  En ik kan je wel vertellen dat dat misschien nog 10 tot 50 zal duren spijtig genoeg!

  Gr.

 19. Gorkum,

  Ik zelf als koerd zijnde en ik denk alle koerden zijn wel voor de toetreding van Turkij tot de EU!

  Want door druk van uit de Eu-landen mogen de koerden nu eindelijk koerdische spreken wat tot 10 of 20 jaar geleden taboe was.

  En door de druk van uit de Eu-landen mogen de koerden eindelijk Newroz feest vieren wat aantal jaren gelden nog taboe.

  En door de druk van uit de Eu-landen mogen miljoenen koerden eindelijk paar uur per dag op een turks zender koerdisch horen maar wel onder belachlijke strenge censuur van de MIT.

  We hopen niets anders dan dat Turkije lid zou worden,want dit is voornamelijk in het belang van de koerden!

  En over de genocide gesproken:

  De koerden die toen vochten, vochten onder het ottmaanse gezag dus onder het turkse gezag.

  Ze hebben een opdracht gekregen van de ottmaanse-rijk en ze hebben dat spijtig genoeg uitgevoerd.

  Maar hoewel de koerden mee zou hebben gedaan, zijn de koerden niet per direct verantwoordelijk maar het ottmaanserijk waar nog velen van jullie trots over praten en de walgelijke daden ontkennen!

  Maar ondanks dat, betreur ik dat en de koerdische schrijvers hebben vaak genoeg openlijk overgepraat en om excuss gevraagd.

  Wat vroeger gebeurd is, is gebeurd, maar je fouten toegeven en eventueel openlijk over praten en je mening over geven en om vergevenis vragen kan geen kwaad lijkt mij. En vanaf mijn kant betreur ik voor all die slachtoffers zowel van de die door de armenen gemaakt als door de koerden en vraag ik met een schoon geweten en openhart om verzoening en elkaar fouten onder ogen durven te zien en elkaar om vergevenis vragen en vergeven en je fouten TOEkennen! Alleen OP deze manier kan je verder met je leven en als buren naast mekaar leven.

  Maar niet wat bij jullie het geval is, iedereen bij jullie durft met geen woord hier over te praten in Turkije. En als er gepraat wordt dan is het niets anders dan mensen allen ontkennen! Als of je daar mee voor uit gaat terwijl de heel wereld het genocide heeft.

  En een schrijver als Urham pamuk die eindelijk zo dapper is om de fouten toe te geven, wordt per direct bedreigd en ook zo bedreigd dat ie ergens anders moeten kiezen als thuis basis.

  Of die andere armeens en turkse schrijver die ook over het genocide heeft gepraat, nou wat gebeurde met hem? BOEM! dood en de dader wordt ook nog geerd met turkse vlag en ook zo geerd dat mensen om zijn handtekening vragen en een foto met hem willen maken.

  Met deze conservatieve beleid van de Turkse-regering en volk kom je geen stap verder, en dat is ook 1 van de reden dat moeilijk geaccepteerd kan worden in de EU.

  Wat nu nodig is voor turkije, is een revolutie en van die conservatieve&kemalistische en nationalistische systeem af.

  En ik kan je wel vertellen dat dat misschien nog 10 tot 50 zal duren spijtig genoeg!

  Gr.

 20. Arjan gardas siz akilli olun yani siz dediysem pkk ya sezleniyorum turku, lazi,cerkesi ,bosnaki nasil adam gibi yasiyorsa devlete bas kaldirmiyorsa sizde oyle olun problem ortadan kalkar ne yapacaksiniz kurdistani Turkiye yetmiyormu bize arkadas yanii demi sizde hollandadaki fries ler gibi hem hollandaca hemde kendini dilinizi konusun dil problemide cozulur boylece iste yaw dost gibi yasariz deneyin valla olur haydaaa.ENBUYUK TURKIYEEE SEVGILERIMLE

 21. Beste Arjan,
  Ik heb je commentaar gelezen en heb mij bijzonder aan je geergerd. Begrijp mij goed, niet zozeer omdat je een Koerd bent, maar omdat je een en al geweld en haat uitstraald en beledigend bent jegens de Turken.
  Je pocht zozeer met je kennis over de geschiedenis dat je een en ander vergeet te vertellen danwel kennelijk niet op de hoogte bent van de echte geschiedenis.
  Als je wilt ben ik bereid je kennis te vergroten.
  -Om te beginnen ook de Turken zijn een nomadenvolk, maar hebben wel hun stempel op de wereldgeschiedenis gezet. Beginnend bij de Hunnen en eindigend bij het Ottomaanse rijk. Je weet wel een grote vis zal altijd de kleine opeten. Ook de Koerden hebben de mogelijkheid gehad (in het verleden) iets van hun geschiedenis te maken. Dit heeft nooit tot een
  (h)echte eenheid geresulteerd, omdat tussen verschillende moellaas en stamhoofden altijd onenigheid was. Ook nu zijn er verschillende stromingen binnen de in Turkije wonende Koerden. Geloof mij, de ongeveer 11.000.000 miljoen Koerden zijn ook nu geen eenheid. Kijk maar naar je zelf…jij bent rood getint en bent kennelijk een aanhanger van Ocalan. Kommunisme is allang pasé mijn vriend….
  -De PKK heeft de afgelopen jaren met een reden wapenstilstand uitgeroepen en dat was, omdat Ocalan was aangehouden en men niet een negatieve invloed op het proces wilde hebben (maar ook naar de overige landen toe). Voorts was een oproep van Ocalan om een wapenstilstand uit te roepen….dus niet zozeer omdat men met de Turkse staat in conclaaf wilde maar puur uit eigen belang.
  Je mag inderdaad blij zijn dat er op dit moment een zeer zwakke regering in Turkije aanwezig is. Vertrouw niet teveel op het feit dat Turkije zo graag bij de EU wil. 65% van de Turken wil niet meer omdat teveel eigen waarde wordt aangetast en wij teveel moeten inleveren om bij de EU te komen.
  Geweld heeft nooit iets opgeleverd…..kijk maar naar de ETA. Zowel in Spanje alsook in Frankrijk (beiden EU lidstaten) Dus EU is geen garantie voor de oplossing van de Koerden in Turkije.
  Ik weet wel een oplossing……laat de aankomende 25 jaar zien, dat vanuit de kant van de (PKK) Koerden geen geweld meer komt. Je zult zien dat er een ondergrond zal ontstaan om met elkaar te praten.
  1-Miljoenen Koerden spreken vandaag de dag hun eigen taal omdat de Turken jegens de minderheden altijd zeer vrij zijn geweest.
  2-De afgelopen 90 jaren waren inderdaad geen jaren van broederschap. De Koerden hebben zich laten opjutten door de westerse landen en zijn in opstand gekomen. Dit heeft tot een bloedige confrontatie geleid en heeft de basis gelegd van de huidige beleid van de Turkse regeringen.
  3-Vrijheid van taal en cultuur is een kwestie van vertrouwen. Je kan dit alleen opeisen als je respect hebt voor het land waarin je leeft.
  4-De folteringen zijn geschiedenis geworden….er wordt tegenwoordig (de laatste 10 a15 jaar) behoorlijk opgelet en worden diegenen die de mensenrechten schenden bestraft. Tuurlijk kan er incidenteel iets gebeuren, maar het is geen beleid van de Turkse regeringen.
  Er zijn een aantal westerse landen w.o ook Amerika die nog steeds op grote schaal mensenrechten schenden.
  5-De Koerden waren tot begin twentigste eeuw zeer vrij met het beleven van hun eigen cultuur en taal….door eigen toedoen (zie de Koerdische opstand) veranderde dit.
  De Koerden zijn altijd vrij geweest. Hoe zou het anders komen dat men zich nog steeds een Koerd voeld en dat er verschillende Koerdische dialecten worden gesproken binnen de Koerdische gemeenschap (zelfs na 1000 jaren samen leven met de Turken).
  6-Er zijn verschillende partijen in Turkije die de kiesdrempel willen verlagen zodat de kleinere partijen de kans krijgen…dus ook de Koerdische partijen. Dit is een kwestie van tijd. Alleen ik vraag mij af of de o zo geweldige Koerdische partijen het vertrouwen gaan krijgen van de Koerdische minderheid.
  7-Nevroz is niet alleen een Koerdisch feest mijn vriend……Het feest wordt al sinds drieduizend jaren door de Turkse nomaden in centraal asie gevierd. Het is een feest van de nomadenvolken zo ook van de Koerden (dus niet alleen een Koerdisch feest)
  Nevroz wordt de afgelopen 20 jaren gebruikt om rottigheid te schoppen in de Turkse steden derhalve wordt een en ander verboden….heel normaal toch.
  8-Je fantasie rijkt heel ver moet ik zeggen……er zijn beweringen van jou in je commentaar wat nergens op slaat.
  Maar ja je bent jong en laat je teveel beinvloeden door je omgeving…….erg jammer.
  9-De Turkse regeringen hebben in het verleden, maar ook nu nog veel geinvesteerd in deze regio, maar er worden aanslagen gepleegd en mensen vermoord. Gelukkig is dit de laatste tijd niet meer zoveel van toepassing en kan deze regio ook van de welvaart genieten. Tijd zal laten zien dat deze regio ook welvarend zal worden (maar stoppen met geweld zal altijd een voorwaarde blijven, alleen dan zullen de investeerders hun belang vergroten)

  Nogmaals Arjen, geweld zal niets oplossen maar alleen maar erger maken.
  Geweld zal de tweespalt tussen de Turken en Koerden vergroten.
  De meeste Turken en Koerden in Turkije zien elkaar als broeders. Kan ook niet anders, wij leven al 1000 jaren samen.
  Alleen een kleine groep Koerden zijn militant en denken aan een Koerdische staat binnen Turkije.
  Trouwens, de gebieden waarop de Koerden denken recht te hebben zijn eigenlijk gebieden waar de Armeniers geleefd hebben en daadwerkelijk een koninkrijk hebben gehad. Ik wil hiermee aangeven dat de geschiedenis telkens veranderd. Sinds duizend jaren is het van de Turken en misschien over 25 a 30 jaar, als er geen geweld meer is, zal een kans kunnen ontstaan voor een autonome Koerdische provincie.
  Dit betekent……vanaf nu geen geweld en aanslagen meer.
  Met respect,
  Ibo

 22. Arjan dit is speciaal voor jou bestemd!!!!
  Ben blij dat er zoveel koerden zijn in turkije die niet zo denken als jou. Als je dit niet weet zal ik je het maar zeggen al die horeca gelegenheden in zuidelijk deel van turkije worden bestuurd door de koerden zelf dus dat zegt heel veel ze hebben werk ze hebben geld ze zijn tenminste slim ze blijven niet steken in 100 jaar terug zoals jij droom jij maar verder er zijn gelukkig milioenen koerden die zich gelukkig voelen in turkije zo niet dan ga je maar weg zoals we in nederland zeggen of je past je aan of je rot op!!!!! Ne mutlu turkum diyene!!! met alle bevolkingsgroepen inbegrepen!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here