Turkse schrijver terug in Istanbul

0
1

De Turkse schrijver Orhan Pamuk, de winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur 2006, is terug in Istanbul. Dit heeft zijn uitgever vrijdag bevestigd. Pamuk vertrok naar New York kort nadat er in januari een Armeens-Turkse journalist, Hrant Dink, door een nationalistische extremist was vermoord meldt het ANP.

Dink was een vriend van Pamuk en de schrijver zou door figuren uit dezelfde kringen als de moordenaar van Dink zijn bedreigd. Pamuks ‘vlucht’ naar de VS was omstreden in tal van Turkse media. Hij werkte aan de Colombia Universiteit in New York en gaat daar mogelijk in september weer mee door volgens Pamuks uitgever. Tot die tijd werkt hij in Istanbul aan zijn nieuwe roman ‘Het museum van de onschuld’ (Masumiyet muzesi).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here