Weer sterke groei Turkse economie

0
3

De Turkse economie is vorig jaar opnieuw sterk gegroeid. Het Turkse bruto binnenlands product (bbp) steeg in 2006 met 6,1 procent. Dat maakte het Turkse staatsbureau voor de statistiek maandag bekend meldt het ANP.

De groei was groter dan verwacht. Economen gingen in doorsnee uit van een stijging van het bbp, de totale waarde van alle in Turkije geproduceerde goederen en diensten, met 5 procent. Het Turkse bbp bereikte in 2006 een recordwaarde van 400 miljard dollar (300 miljard euro). De Turkse economie groeit nu al vijf jaar onafgebroken sterk met een gemiddelde economische expansie van 6,8 procent per jaar.

Vooral in de bouwsector zat de groei er vorig jaar fors in met een expansie van 19,4 procent. De industrie nam met 7,4 procent in omvang toe. Het gemiddelde jaarinkomen per hoofd van de bevolking steeg van 5016 dollar naar 5482 dollar (4107 euro). Turkije telt ongeveer 73 miljoen inwoners.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here