Ondersteuning Turkije bij emancipatie

0
5

Ruim 35 Nederlandse deskundigen gaan Turkije ondersteunen bij de bevordering van gelijke behandeling van mannen en vrouwen. De deskundigen doen dit onder leiding van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in het kader van een project van de Europese Unie om de gelijkheid tussen mannen en vrouwen in Turkije te bevorderen.

De EU heeft besloten voor deze ondersteuning 1,7 miljoen euro beschikbaar te stellen en is gisteren akkoord gegaan met het Nederlandse projectvoorstel.

Voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen in Turkije, is volgens de EU-regels onder meer de instelling van een Commissie Gelijke Behandeling nodig. Ook moeten gelijke rechten voor mannen en vrouwen duidelijk in wetgeving worden omgezet. Gelijke behandeling van mannen en vrouwen is een eis van de Europese Commissie voor de toetreding van Turkije bij de EU.

De Nederlandse deskundigen zullen in Turkije uiteenlopende trainingen verzorgen voor medewerkers van Turkse maatschappelijke en overheidsorganisaties. In de activiteiten gaat het erom hoe je brede maatschappelijke steun kan verwerven voor gelijke behandeling van mannen en vrouwen. Ook zullen de deskundigen Turkije ondersteunen bij het opzetten van een documentatiecentrum en het schrijven van een nationaal actieplan emancipatie. Het project loopt tot oktober 2008.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here