Sezer zegt concert af om hoofddoekjes

5
1

De Turkse president Sezer zal niet aanwezig zijn bij het concert dat koningin Beatrix organiseert tijdens het staatsbezoek aan Turkije. Waarschijnlijk is het een wet uit 1924 die ervoor zorgt dat Sezer niet bij het concert aanwezig is. Die wet verbiedt het dragen van hoofddoekjes in openbare gebouwen.

Bij het concert van het Nederlands Blazers Ensemble en de aansluitende receptie zijn vrouwelijke gasten uitgenodigd die hoofddoekjes dragen. De wet uit verbiedt de president daar dan bij aanwezig te zijn. De Rijksvoorlichtingsdienst laat weten dat koningin Beatrix het besluit van de president om niet te komen, respecteert.

Sezer heeft om dezelfde reden al eerder een evenement niet kunnen bijwonen. Vorig jaar organiseerde de Zweedse koning Carl Gustav een gala tijdens zijn staatsbezoek in Turkije. Bij die gelegenheid waren ook vrouwelijk gasten die een hoofddoekje droegen.

5 REACTIES

  1. Huh? Hij gaat juist niet omdat er vrouwen komen met hoofddoek (wel goed lezen ….) Hij vindt dat het dragen van hoofddoeken in gaat tegen alles wat Ataturk heeft verkondigd. En is roomser dan de paus. Die wet is er namelijk voor overheidsgebouwen en niet zozeer openbare gebouwen. Strikt genomen zijn de concertgebouwen van de overheid omdat die daardoor gefinancierd zijn. Hier speelt natuurlijk ook mee dat een staatshoofd dit concert organiseert. Perdsoonlijk vind ik dat dit niet kan omdat hij hiermee voorbij gaat aan de wens van de gastvrouw, tenslotte heeft zij de vrouwen met hoofddoek uitgenodigd. En ook al respecteerd de konigin dit, ik vind het respectloos. En zijn vrouw draagt dus geen hoofddoek!

  2. Zijn vrouw, een hoofddoek? Dat de paus TOCH een moslim blijkt te zijn klinkt geloofwaardiger šŸ™‚

    Nee, zijn vrouw draagt geen hoofddoek, is oerlelijk en lijkt op een man met bakkebaarden.

    Je verwart die sezer met erdogan. Sezer = president (jammergenoeg) Erdogan = premier.

  3. Ik ben het met je eens selma.Hij heeft niet eens recpect tegen de mensen die een hoofddoek dragen,waarom doen ze zo moeilijk.In Turkije mag je niet eens studeren in de universiteit met een hoofddoek ,waar dat in europa in vele landen wel mag (raar).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here