Westermoskee niet in Duitse handen

1
1

De nog te bouwen Westermoskee komt niet in Duitse handen en naar verwachting zal de bouw van de moskee snel beginnen. Dit zei Yusuf Altuntas van Milli Görüş Noord Nederland zondag in het TV programma Nioscoop.

Mirjam Sterk van het CDA maakt zich zorgen over de invloed van buitenlandse organisaties op de Nederlandse moskeeën. Een reportage daarover was zondag te zien in het programma Nioscoop bij de Nederlandse Islamitische Omroep. In Nioscoop ook een reportage over de financiering van de moskeeën in Nederland.

[update]
De Amsterdamse woningcorporatie Het Oosten heeft maandag een kort geding tegen de Turkse organisatie Milli Görüs over de omstreden Westermoskee ingetrokken.

1 REACTIE

  1. Waarom moskeeën bouwen mensen? Volgens ons geloof mag je je gebed ten alle tijden overal richting Mekka uitoefenen, dit houd in dat je dat vanuit elke willekeurige locatie kan doen.

    Er gaat zoveel geld om in het bouwen van moskeeën dat je dat niet kan bevatten. Al dat geld wat erin word geïnvesteerd kunnen wij Turken beter spenderen in het ontwikkelen van diverse Turkse gezamelijke projecten in Europa waar iedere Turk profijt aan kan hebben. Je kan hierbij denken aan politieke partijen waar Turkse kamerleden campagne voeren, of aan stichtingen waar Turken terecht kunnen zodat ze er niet alleen voor staan in deze maatschappij.

    We moeten ons realiseren niet te neigen naar het oude gedragspatroon. Respecteer iedereen die zijn/haar geloof wil uitoefenen, deze mensen dienen dan ook in hun waarde gelaten te worden. Maar een Imam in de moskee kan evetntueel mijn ziekte niet genezen, uiteraard zal deze goede wijze man richtlijnen geven in het leven met een Islamitisch tintje, respect. Maar ieder niet wees met gezonde ouders krijgt ongetwijfeld ook richtlijnen, die ouders staan ook open voor een discussie.

    Er zijn genoeg moskeeën waar gebed uitgeoefend kan worden, laten we onze handen ineenslaan en ons ontwikkelen tot een onmisbare “Turkse” schakel in deze maatschappij. Beyin gücü ile, aydinlik ile demokratik toplumda yer aliyoruz degerli arkadaslar. Dinimizi kalbimizde yasatalim, insan olalim!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here